Åpner døren for Schumacher i Formel 1: – Ville vært feil ikke å ha ham på listen

4 months ago 35


Foto: Federico Basile/IPA Sport / ipa- / Pa Photos / NTB

Det er høyst usikkert hvem som blir førerne til Alpine i 2025. Lagsjefen peker på Mick Schumacher som en potensiell kandidat.

tirsdag 28. mai kl. 14:28

– Alt er mulig i 2025, alle snakker med alle. Det ville vært feil ikke å ha Mick på listen, sier Alpine-sjefen Bruno Famin til tyske Sky.

Denne sesongen er det den franske duoen Esteban Ocon og Pierre Gasly som er lagets førere, men kontraktene deres går ut etter sesongen.

Forholdet mellom duoen er heller ikke på topp – og på søndag ble det enda mer betent da de kolliderte under Monaco Grand Prix.

Bruno Famin<-Bruno Famin

Lagsjef i Alpine

Kaoset hos Alpine kan åpne døren for et comeback for Mick Schumacher i Formel 1. Tyskeren, som er sønn av legenden Michael Schumacher, kjørte for Haas i 2021 og 2022.

Denne sesongen er han reserve hos Mercedes, men foreløpig er han ubenyttet.

I tillegg er han blitt en del av Alpines satsing på langdistanseløp – og om tre uker skal han kjøre det prestisjefulle 24-timersløpet i Le Mans.

– Jeg er veldig fornøyd med Mick. Han er skikkelig rask, men det er ikke det viktigste i WEC. Du må kjøre på et stabilt høyt nivå og ha en god lagånd, sier Famin.

IKKE BESTEVENNER: Pierre Gasly (til venstre) og Esteban Ocon tidligere i år. Stemningen var ikke like god mellom dem under Monaco Grand Prix. Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP / NTB

Alpine-sjefen lar seg imponere over hvor raskt Schumacher har tilpasset seg – og forteller videre at Schumacher også har utviklet et godt forhold til lagkameratene sine.

Derfor står 25-åringens navn på listen over kandidater når Famin og Alpine-ledelsen skal velge ut sine førere til 2025-sesongen.

Det er i alle fall ingen tvil om at Schumacher ønsker å prøve seg i Formel 1 igjen.

– Målet mitt og drømmen min er å kjøre i Formel 1. Det har alltid vært sånn og vil forbli sånn. Det er derfor jeg må sørge for at dominobrikkene faller i min retning, forhåpentlig ender jeg opp med et sete, sa Schumacher til Sky sist helg.

Søndagens løp ble også kostbart for Red Bull.

Read Entire Article