ABBA ut mot Donald Trump

1 month ago 13


GLANSPERIODE: Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog og Björn Ulvaeus i 1974. Foto: OLLE LINDEBORG / AFP / NTB

Donald Trump bruker ABBAs musikk i sin valgkampanje. Det misliker den svenske supergruppen.

torsdag 29. august kl. 07:50

Nå krever plateselskapet Universal Music at det blir en stopper, skriver Svenska Dagbladet.

«Vi har sammen med medlemmene i ABBA oppdaget at det har kommet ut videoer, der ABBAs musikk er blitt benyttet ved Trump-arrangementer, og har nå krevd at dette umiddelbart fjernes», skriver Universal til avisen.

Donald Trump i Detroit mandag. Foto: EMILY ELCONIN / AFP / NTB

Plateselskapet forklarer at hverken de eller Polar Music International AB er blitt spurt om tillatelse, og at ingen av dem heller har gitt grønt lys for bruk av ABBAs musikk til Trump.

– Vinneren tar alt

Svenska Dagbladet opplyser at da de var til stede under et valgmøte for Trump i St Cloud i Minnesota i juli, ble blant annet hitlåten «The Winner Takes It All» spilt over høyttalerne.

Det skal også ha blitt vist ulike videoklipp av ABBAs Björn Ulvaeus og Benny Andersson, der de fremførte «Money, Money, Money» og «Dancing Queen».

ABBA er ikke de første til å forlange at Trump slutter å bruke deres musikk. Céline Dion, Bruce Springsteen, Neil Young og Rihanna er blant stjernene som har tatt samme grep.

Tidligere i sommer ble det kjent at familien til den R & B- og soullegenden Isaac Hayes saksøker Trump for uautorisert bruk av sangen «Hold On, I’m Coming».

Også Sineads O’Connors etterlatte har varslet at de vil stoppe Trump fra å spille stjernens «Nothing Compares 2 U».

Les også

Publisert: 29.08.24 kl. 07:50

Relaterte emner

Read Entire Article