Ødegaard-løst Arsenal slo tilbake mot dumpekandidat

Det kladdet lenge for Arsenal, men en snuoperasjon etter pause ga 3-1 hjemme mot seiersløse Southampton. Gjestene tok overraskende ledelsen ved Cameron Archer tidlig i 2.-omgangen. Da gikk skuddet inn via William Saliba. Sjokket varte ikke lenge, og Kai Havertz fikset 1-1 bare tre minutter senere. Ballen var borti stolpen før den krysset målstreken. Nå var Arsenal på gang. Fra spiss vinkel styrte Gabriel Martinelli inn 2-1 bak sin gamle lagkamerat Aaron Ramsdale, mens Bukayo Saka fjernet all tvil i sluttminuttene. Før pause lugget det i Arsenals angrepsspill. Da hadde vertene ingen avslutninger på mål mot et dyptliggende Southampton. Arsenal spilte igjen uten sin kaptein Martin Ødegaard. I kampprogrammet skrev drammenseren at framgangen fra ankelskaden er god. Etter sju kamper er Arsenal ett poeng bak Liverpool på tabelltoppen. London-laget og Manchester City er alene om fortsatt å være ubeseiret denne sesongen. Southampton er nyopprykket og ligger nest sist med sitt ene poeng.

Oct 5, 2024 - 18:30