Absurde bilder i Viking-seier: Supporterne hadde grillfest på tribunen

Viking – Strømsgodst 5–2 (2–1): Det var Zlatko Tripic for alle pengene i Stavanger søndag kveld. To mål og en målgivende var nok til å sende siddisene tilbake på sølvplass, i tillegg til at en vond rekke uten seier ble brutt. Men på tribunen der de mest hardbarkede supporterne står, Felt O, var det helt andre ting enn det sportslige som var fokuset i 1. omgang. For de protesterte nok en gang mot videodømming i Eliteserien. Men der man de siste ukene har sett fiskekaker og tennisballer bli kastet på banen, arrangerte Felt O denne gang hagefest på sitt eget felt. I stedet for den vanlige syngingen og klappingen, var det nå ringspill, sekkeløp og grilling. På Felt Os X-bruker skriver de at «VAR dreper lidenskapen vår. Vi arrangerer heller grillfest» og «sekkeløp er kjekkere enn VAR». Men på banen var det et heltent Viking-lag. Det var bare spilt fem minutter da Tripic prikket ballen i lengste hjørne fra skrå vinkel. Vertene hadde god kontroll på kampen, men etter en drøy halvtime utlignet Godset etter et fantastisk skudd fra Elias Melkersen. Gleden skulle bli kortvarig, for bare seks minutter senere fikk Viking tildelt et VAR-straffespark etter at Tripic ble meid ned på hjørnet av 16-meteren. Det straffesparket tok kapteinen selv, og han var sikker som banken. Etter hvilen fortsatte Viking å kjøre på. Det var spilt i 58 minutter da Tripic tok på seg servitørrollen, og pisket et innlegg inn på første stolpe. Det møtte Lars-Jørgen Salvesen, som stanget de mørkeblå opp i 3–1. Scoringen var den tidligere Godset-spillerens første siden midten av mai. Og nå var det lekestue på kunstgresset i Stavanger. Hampus Finndell og Sander Svendsen spilte flipperspill inne i Godset-boksen, og det endte med at sistnevnte hamret ballen opp i nettaket og 4–1. Bortelaget skulle tenne et ørlite håp da Jonas Therkelsen reduserte til 4–2 med et velplassert skudd ved nærmeste stolpe, men det ble fort slukket da Joe Bell kriget inn 5–2 etter en retur fra en corner.

Aug 25, 2024 - 19:00