Viking slo tilbake etter totalslakt - trenerduo med genitrekk

4 months ago 38

JUBLET: Viking-spillerne kunne feire tre scoringer borte mot Sandefjord. Foto: Trond R. Teigen / NTB

(Sandefjord-Viking 0–3) Viking-sjefene Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen traff perfekt med taktikken og kunne glise over storseier mot Sandefjord.

• Bilde av Joachim Baardsen
mandag 20. mai kl. 19:00

Etter å ha fått massiv kritikk for 1–4-tapet mot Lillestrøm 16. mai, viste Viking-spillerne mandag kveld frem kunstfotball borte mot Sandefjord.

1. Først tok Zlatko Tripic kapteinsansvar og hamret gjestene i ledelsen etter bare fem minutter.
  2. Deretter serverte samme mann en ferdigscoret pasning til spissprofilen Lars-Jørgen Salvesen åtte minutter etter sidebytte.
  3. Med drøyt 20 minutter til full tid satte innbytter Simen Kvia-Egeskog - barnebarn av Viking-legenden Svein Kvia - inn sitt første eliteseriemål og ordnet 3–0-seier.
LYKTES: Vikings trenerduo Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim på Jotun Arena i Sandefjord mandag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Seieren kommer i en periode hvor presset har bygget seg opp i Stavanger. Mangeårig lokalavis-journalist og kommentator Espen Iversen har nylig skiftet fra Rogalands Avis til Sandnesposten. I sistnevnte avis gikk Iversen hardt ut mot Viking-trenerne etter 16.mai-nedturen mot LSK.

«Forventningene var kort og godt enorme. Så ble laget så til de grader avslørt. Regelrett latterliggjort foran sine egne.» hevdet Iversen.

Han mener først og fremst trenerne må ta trikk.

«Dette Viking-mannskapet er nemlig i ferd med å kjøre seg fast. De færreste klarer å se utviklingen en bør kunne forvente. Så enkelt er det egentlig. Laguttak og kampplan var skivebom.» skrev kommentatoren.

Fire dager senere lyktes Viking-trenerne optimalt. Før kampen uttalte Morten Jensen følgende til TV 2:

– Det gjelder å være best i begge boksene, noe vi ikke klarte mot Lillestrøm. Det blir viktig i dag at vi klarer å sette mulighetene våre slik at vi får drept kampen når vi har muligheten til det.

• Fem minutter ut i matchen var Tripic ekstremt effektiv da Eman Markovic slo en katastrofal tversoverpasning sentralt på Sandefjords halvdel.