United sjokkerte Haaland og City i FA-cupfinalen: – Helt håpløst

4 months ago 52


På forhånd ble det nærmest spådd at Manchester City skulle valse over byrivalen Manchester United i historiens 143. FA-cupfinale. Slik ble det ikke.

For Manchester Uniteds to tenåringer, Alejandro Garnacho (19) og Kobbie Mainoo (19), sørget for at Erling Braut Haaland og City gikk på sitt første tap på syv kamper.

Seieren kom etter noen nervepirrende sluttminutter da Jérémy Doku scoret for City, kun tre minutter før fulltid. Scoringen kom i siste liten og til slutt kunne United-spillerne juble hemningsløst for klubbens 13. FA-cuptrofé.

– Dette er en enorm triumf, ropte Viaplay-kommentator Kasper Wikestad da fløyta gikk.

Garnacho er den første tenåringen som har scoret i FA-cupfinalen siden 2004. Da gjorde Cristiano Ronaldo det for samme klubb.

Som om det ikke var nok, så gjorde tenåringene det foran selveste Prins William som var til stede på tribunen sammen med klubbens nye eier Sir Jim Ratcliffe.

– Manchester City har etter deres standarder vært milevis unna.

Slik oppsummerte den tidligere fotballspilleren Chris Sutton kampen etter første omgang.

PJAbJyAyV5w

USYNLIG: Erling Braut Haaland noterte seg med kun én stor sjanse i FA-cupfinalen. Til gjengjeld var sjansen i tverrliggeren.

Foto: AFP

Da det gjensto fem minutter av kampen hadde Erling Braut Haaland kun hatt 19 touch på ballen – kun tre av de var innenfor motstanderens sekstenmeter.

Slo tilbake etter å ha fått fyken i britiske medier

Dagens gledesscener for United sto til sterk kontrast fra fredagen. Da meldte The Guardian at Erik ten Hag var ferdig som United-manager. Avisen har også skrevet at han også ville få sparken selv om United tok sitt 13. FA-cuptrofé.

Denne seieren står igjen som det største lyspunktet til United denne karrieren. For ten Hag ledet United til en åttendeplass i Premier League denne sesongen. Det er klubbens svakeste tabellplassering i klubbens Premier League-historie.

Dette var også tema før dagens kamp. Da ønsket ikke ten Hag å snakke om egen fremtid.

– Støyet rundt min jobb? Det påvirker meg ikke. Jeg fokuserer på kampen.

– Det eneste vi trenger å bry oss om er å vinne kampen. Alle i garderoben fokuserer på det, sier United-kapteinen Bruno Fernandes før kampen.

la1h592SoDI

KUNNE JUBLE: Etter spørsmålene som kom før kamp, var det nok ekstra deilig å slippe jubelen løs foran lørdagens manager for Bruno Fernandes.

Foto: AP

Enveiskjøring

Det var en halvtam første omgang, helt til kvarteret gjensto. Da klønet Pep Guardiolas mannskap det til.

Citys keeper, Stefan Ortega, var på vei ut for å fange ballen, mens Josko Gvardiol headet ballen hjemover. Ballen gikk i en perfekt kurve over sisteskansen og rett i beina på Garnacho som pirket ballen i mål og jublet allerede før ballen var over streken.

– Det er helt håpløst. Kommunikasjonen mellom Gvardiol og Ortega er en gavepakke til Garnacho og United, kommenterte Viaplays Tor Ole Skullerud.

f0F-gqX-tPo

I HARNISK: Manchester Citys manager, Pep Guardiola, er kjent for sine fakter på sidelinjen. Lørdagens kamp var intet unntak.

Foto: Reuters

Vondt skulle bli til verre. Først lå ballen i nettmaskene for United nok en gang, men en VAR-sjekk viste at Garnacho var i offside.

– Bare å nyte

Kun minuttet etter VAR-avblåsningen var ballen nok en gang i nettmaskene for rødtrøyene. Da disket Bruno Fernandes opp med en «no look»-pasning til Mainoo som fikk avslutte upresset fra ti meter.

– Det er en drømmescoring! ropte Kasper Wikestad.

– Det er bare å nyte. Det er et helt fantastisk angrep. Hva skjer på Wembley?! Det er et United-lag som er tippet nord og ned, supplerte Skullerud.

I andre omgang fortsatte det høye United-presset. City hadde tre store sjanser på ti minutter, blant annet ved et tverrliggerskudd fra Haaland, uten at det hjalp.

City øynet et håp da de scoret tre minutter før fulltid med Doku, men United-spillerne holdt hodet kaldt i de nervepirrende sluttminuttene og kan med det løfte sesongens første og siste trofé.

Publisert 25.05.2024, kl. 17.56 Oppdatert 25.05.2024, kl. 17.59

Read Entire Article