Tre år fengsel for narkotikasalg på Snapchat

4 months ago 35


KONTANTER: Inne i vaskemaskinen fant politiet luksusvesker med både store mengder kontanter, og en mindre mengde narkotika. Foto: Handout / Politiet

Mannen skal hatt et utbytte på 2.1 millioner kroner siden 2020.

  • Bilde av Ola Haram
fredag 17. mai kl. 13:03

Den 26 år gamle mannen er dømt til tre års fengsel for å ha solgt minst 14 kilo cannabis i perioden 2020–2023. Han er også dømt for oppbevaring av store mengder narkotika som kokain, hasj, marihuana, amfetamin og MDMA.

Mannen forklarte til retten at han begynte å omsette cannabis for å finansiere eget forbruk, og at han etter hvert omsatte større mengder.

Spanet på leiligheten

Politiadvokat Tale Helgerød har tidligere fortalt til VG at det av politispanere ble observert salg av narkotika fra mannens leilighet og at de på bakgrunn av dette gikk inn i domfeltes leilighet.

– Kjøper innrømmet kjøp av hasj og politiet bestemte seg for å ransake leiligheten, sa hun.

Til sammen erkjente 26-åringen et utbytte på 2,1 millioner kroner. Dette blir inndratt, sammen med en iPhone 14 maks, en vekt, notatblokk og to vesker.

  • I en Björn Borg-bag på soverommet i leiligheten fant politiet 1891 gram hasj, 78 gram kokain og 35,17 gram marihuana.
  • I en Louis Vuitton-veske i trommelen til vaskemaskinen ble det funnet en mindre mengde narkotika.
  • I en Gucci-veske i vaskemaskinen lå det 250.000 kroner i kontanter.
  • I tillegg ble det funnet 9000 euro i en konvolutt i sofaen, 10.000 kroner i mynt i en bærepose i TV-skapet, og 20.550 kroner i en sekk.

Ved straffutmålingen la retten vekt på at omsetningen hadde et organisert preg, at 26-åringen tidligere var domfelt for narkotikakriminalitet, og at det dreide seg om oppbevaring av flere typer narkotika utover cannabis.

Publisert: 17.05.24 kl. 13:03

Relaterte emner

Read Entire Article