Tiltalt for drapet på Oliver Ravn Rønning

4 months ago 34


Politiet var i kontakt med paret kun timer før drapet skjedde. Foto: Helge Mikalsen / VG

Politiet var i kontakt med Oliver Ravn Rønning (22) og kjæresten (18) kort tid før Oliver ble drept. Nå er kjæresten tiltalt for drapet.

fredag 24. mai kl. 15:32

Ifølge tiltalen slo kjæresten Rønning gjentatte ganger i ansiktet og hodet med et balltre i deres felles hjem.

De hadde flyttet inn i leiligheten kun to dager tidligere.

Den nå tiltalte kvinnen har erkjent voldsutøvelse, men nektet straffskyld. Hun har hevdet at hun handlet i selvforsvar.

Ifølge tiltalen ønsker påtalemyndigheten å nedlegge påstand om forvaring for den tiltalte kvinnen.

Kvinnen er også tiltalt for å ha utøvd vold mot Rønning ved to anledninger i oktober 2023, hvor hun skal ha tatt kvelertak på ham og dunket hodet hans i gulvet flere ganger.

Forsvarer Heidi Ysen sier til VG at hun ikke har fått snakket med sin klient om tiltalen ennå, og at hun derfor ikke kan kommentere saken.

VG har foreløpig ikke fått kontakt med bistandsadvokat Hanne Wold Johansen eller statsadvokat Helene Holtvedt.

Var i kontakt med politiet

Politiet har tidligere bekreftet overfor VG at de var i kontakt med paret i 22-tiden samme kveld forbindelse med en hendelse tidligere samme kveld, søndag 26. november.

Dette var kun timer før drapet.

Politiet gjorde ingen operative tiltak fordi ingen av partene hadde skader som medførte at de trengte legebehandling, har Sør-Øst politidistrikt tidligere opplyst til VG.

VG har tidligere skrevet at Rønning var tilbake i leiligheten etter dette for å hente sine eiendeler, mens moren ventet utenfor. Hun ble dermed vitne til at sønnen ble drept.

Krevde nye undersøkelser

Spesialenheten ble varslet etter drapet fordi politiet hadde vært i kontakt med Rønning og kjæresten (18) etter en voldshendelse kun timer før Rønning ble drept 26. november i fjor.

Hans pårørende har reagert sterkt på at sønnen deres ikke fikk hjelp fra politiet da han ba om det, og de mener at drapet kunne ha vært unngått.

Spesialenheten henla derimot saken i februar, men i april krevde Riksadvokaten at de gjorde ytterligere undersøkelser i saken.

Read Entire Article