Norge-spillerne spiste burger og pizza – ble forbauset av det Haaland valgte

2 hours ago 5


– Når man ser det Erling gjør, tenker man «faen, kanskje det funker?».

Det sier landslagsspiller Kristian Thorstvedt med et smil til NRK.

Thorstvedt har spilt med Haaland både på norske U-landslag og nå på A-landslaget. Få vet mer om jærbuens vaner utenfor banen.

Han erkjenner at han blir inspirert av kameratens fokus på detaljer, og byr på et konkret eksempel fra forrige landslagssamling.

Ble forbauset av Haalands mat

Da hadde Norge slått Østerrike på Ullevaal og samlingen skulle rundes av med litt enkel og god mat.

– Da satt vi på bufféen, og det ble servert burgere og pizza, som jeg forsynte meg med. Så ser jeg over bordet, der sitter Erling med ris, laks og brokkoli på sin tallerken. Da fikk jeg en realitetssjekk, humrer Thorstvedt.

Football, Nations League, Norway - Austria

INSPIRERT: Kristian Thorstvedt (t.h) lar seg inspirere av Haaland.

Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

– Kanskje jeg også må begynne å gjøre sånn. Jeg synes det var litt morsomt. Jeg visste at han hadde en viktig kamp helgen etter, han tenkte sikkert på det. Jeg hadde ikke kommet så langt i tankeprosessen. Der har du litt av forskjellene, legger Thorstvedt til.

– Hender det at dere andre prøver å etterligne det han gjør?

– Det tror jeg alle i hele verden gjør. Vi er tettere på ham og kan prate med han om disse tingene. Det er småting, som disse røde brillene og sånne ting. Men han er helt ekstrem profesjonell, men det smitter videre, så det er bare positivt, mener Thorstvedt.

Haaland til NRK: – Tar bedre valg enn du gjør

På spørsmål fra NRK om Haaland kan ta oss med på en gjennomgang av hva han spiser på en normal dag, svarer spissen slik:

Jeg orker ikke gå i detaljer. Jeg spiser frokost, lunsj og middag akkurat som det du gjør. Så tar jeg litt bedre valg enn det du gjør på enkelte ting, spesielt i helgene, svarer Haaland til NRKs reporter – og smiler bredt.

 Norge - Slovenia

ALT FOR NORGE: Erling Braut Haaland trives på landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB

I podkasten «You'll Never Beat Kyle Walker» forteller City-backen at nordmannen har hatt en stor påvirkning på Manchester City-spillernes vaner.

– Han krever mye, men på en god måte. Han er opptatt av behandlingen han får, han liker massasje, isbad, alle juicene han drikker må være riktige. Jeg synes han er veldig profesjonell og passer på kroppen sin. Men maten har endret seg (i City siden Haaland kom), det kan jeg fortelle deg. Alt har blitt hevet med ett hakk. Vi takker ham for det, sier Walker i podkasten.

På spørsmål om hva som står på menyen i City nå, svarer han:

– Norsk laks, rå melk ... Alt dette har han tatt med (til klubben). Men for å være ærlig, han passer på guttene her, sier Walker.

– Var nok hardere på marsipankaka

Jørgen Strand Larsen er ikke redd for at spisskollegaen savner noe på landslaget heller.

Laks og rå melk får han jo her uansett. Jeg tror han kan være fornøyd med maten her, men ellers i gruppa så er han veldig viktig for alle sammen. Han har en stor stemme. Det er ikke så rart når du er så kjent og så god som han er, sier Strand Larsen til NRK.

Han får rå melk her også, altså?

Han gjør det. Så jeg tror han er «happy».

Landslagssjef Ståle Solbakken sier han ikke har studert hva Haaland har på tallerken sin under samling.

– Men han spiser av samme buffet som oss. Kanskje spiser vi likt noen dager, ulikt andre dager. Jeg var nok hardere enn ham på marsipankaka da Mathias Dyngeland hadde bursdag, sier Solbakken til NRK med et smil.

– Spiser mat som er ekte

Da Haaland selv var gjest i «The Official Man City Podcast», ble han spurt om kostholdet sitt.

På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak den rå fysikken, svarte Norge-spissen:

– Kort og enkelt: Jeg spiser mat som er ekte, med så få ingredienser som mulig. Det er så mye ultraprosessert mat i verden akkurat nå, så jeg tror det gjelder å spise ekte mat, og selvsagt med god kvalitet, sa Haaland.

Ståle Solbakken svarer slik på spørsmål fra NRK om Haalands detaljfokus også har hatt en påvirkning på hva som tilrettelegges rundt det norske A-landslaget.

– Jeg tror kanskje at vi blir utfordret på akkurat det. Det gjelder jo ikke bare City. Når man får spillere i de lagene som har størst ressurser i Europa, så kan ikke vi tilby de samme fasilitetene. Vi kan ikke tilby samme type restitusjonsmulighetene der vi er. Det vil være en forskjell der. Jeg tror det og kan være litt sjarmerende, sier han.

Football, Nations League, Norway, training

TILPASSER: Ståle Solbakken er åpen om at Erling Braut Haaland får spesialbehandling.

Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Han forteller at det særlig er treningsforholdene og tilretteleggingen rundt treningsøktene på samling som er vanskelig å få til å være på «City-nivå».

– De kan gå rett ut på banen, mens vi sitter i en buss. Men vi er «happy» med det, vi.

Innrømmer særbehandling

Solbakken er åpen om at de har valgt å særbehandle Haaland på visse områder for å blidgjøre lagets største stjerne.

– Vi har drevet det så langt vi kan. Erling får for eksempel lov å ha med seg Mario Pafundi (fysio) på samling, men går ikke at alle skal ha med sin egen fysioterapeut. Det må jeg være ærlig på. Hvis Jens Petter Hauge kommer til meg og sier at han skal ha egen fysio nå, så kommer han ikke til å få det. Det er en «sær-greie», sier Solbakken.

Landslagssjefen legger til at han føler seg trygg på at de andre spillerne respekterer og skjønner særbehandlingen av stjernespissen.

– Er det noe Erling har bedt om som dere ikke har sagt ja til?

– Hvis vi skulle sagt ja til alt det City kan tilby, så måtte vi ha halvert det andre i støtteapparatet. Det er vi ikke i nærheten av å klare, hverken kostnadsmessig eller fasilitetsmessig, sier han.

  • Norge møter Østerrike i en svært viktig kamp i Nasjonsligaen søndag kveld klokken 20.45. Kampen kan du se på TV 2 eller høres på NRK Sport på radio.

Her går det nesten fryktelig galt for landslagsløperen 00:43

Publisert 13.10.2024, kl. 14.08

Read Entire Article