NRK-ekspert Kristoffer Løkberg var ikke imponert over sesongdebuten til Ullevaal-gresset.
Torsdag 10. april kl. 12:01Kortversjonen
- Den nye gressmatten på Ullevaal stadion var ikke perfekt under Norges kamp mot Frankrike.
- NRK-ekspert Kristoffer Løkberg mener banen burde vært i bedre stand.
- Banen var brun flere steder og gresset hadde ikke festet seg ordentlig.
- Ullevaal skal ikke brukes før Norge-Italia i juni, og håpet er at gresset skal være lang bedre til storkampen.
Alle kunne se at den nylagte gressmatten på Ullevaal stadion ikke var perfekt da Norge møtte Frankrike tirsdag. Flere områder av banen var mer brun enn grønn. Enkelte steder var det tydelig at gresset ikke hadde festet seg ordentlig.
– Jeg hadde ventet Ullevaal i bedre stand til en viktig landskamp, sier Løkberg til VG. Han kommenterte kampen for NRK.
NRKs fotballekspert
– Det burde være mulig få banen bedre. Det er ikke så mange kamper som spilles der i løpet av ett år. Jeg stiller i hvert fall høyere krav til nasjonalarenaen. Så er det selvfølgelig også vintre som er tøffere enn andre, men det er mye moderne teknologi som kan ta vare på banen gjennom vinteren, mener den tidligere Viking-spilleren.
Ullevaal skal nå ikke brukes før Norge-Italia i VM-kvalifisering for menn 6. juni.
– De må jobbe på spreng for å få banen best mulig. Jeg vil ikke se det som noen fordel Norge om banen ikke er topp. De har utviklet spillet sitt med ballen lang bakken og i laget. Den kampen fortjener en ordentlig god og grønn gressmatte.
– Banen blir bra. Det er snart grosesong og vi har syv uker på oss. Det vil være en mye grønnere og tettere matte. Jeg er ikke bekymret for det, sier Carl Berhard Svenke, som leder det sportslige i Ullevaal stadion AS.
Han mener banen holdt god nok standard tirsdag. Ullevaal ble brukt for første gang siden cupfinalen 6. desember i fjor. Kvinnelandslagets kamp mot Sveits i februar ble spilt på kunstgresset på Lyse Stadion i Stavanger.
– Jeg tror banen var bra å spille på. Det hørte jeg også fra spillere og støtteapparat. Men banen er ikke grønn overalt. Det er mye skygge på Ullevaal og det har vært kaldt, sier han.
Leder fotball Ullevaal stadion
Nasjonalanleggets gressmatte ble lagt om for 10 måneder siden. Det er sydd inn kunstgress hver andre centimeter av banedekket og kunstgresset går 18 centimeter ned i bakken. Ullevaals nye dekke er bygd med samme teknologi som de fleste baner i engelsk Premier League.
Det er også investert i nytt vanningsanlegg og undervarme. Budsjettrammen har vært på 26,4 millioner kroner
– År én er alltid litt spennende. Vi må lære oss å kjenne banen på nytt. Men jeg tror ikke vi kunne gjort så mye annerledes, sier Carl Bernhard Svenke.
Kristoffer Løkberg sier at det positive er at banen ikke var så ujevn.
– Selv om det ikke var grønt så var det ikke voldsomt humpete, mener han.
Men Cecilie Fiskerstrand fortalte etter kampen at underlaget kan ha spilt henne et puss før hun kolliderte med stolpen.
– Det var humpete bane og jeg måtte bare konsentrere meg om å få hendene bak ballen. Da tenkte jeg ikke på hvor hodet skulle etterpå, forklarte Norges keeper med to store kuler over venstre øye.
Hun unngikk hjernerystelse i det brutale møtet med metallet.
– Jeg tror jeg var heldig mer der jeg traff, sa Fiskerstrand til VG tirsdag.
Frankrike var klart best. Norge kunne ha tapt mer enn 0–2. Gjestene hadde klart flest sjanser.
– En sånn bane skiller klinten fra hveten. Det franske laget håndterte forholdene klart best. De klarte å spille brukbar fotball selv på en vanskelig matte. De norske jentene slet mer med underlaget, mener Kristoffer Løkberg.