Telenor-direktør avviser at avgang er relatert til sjefsjobb

5 months ago 47


Finansdirektøren sier jobbskiftet skyldes spennende globale muligheter, og avviser at det har noe å gjøre med konsernsjefprosessen i Telenor.

AVTROPPENDE finansdirektør Tone Bachke fikk et tilbud hun ikke kunne si nei til i et globalt selskap. Foto: Siv Dolmen for E24

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Finansdirektør Tone Bachke i Telenor, som var tippet som en av favorittene til å ta over sjefsjobben i selskapet, meldte i morgentimene at hun skifter beite.

– Hvorfor vil du slutte i Telenor?

– Jeg har valgt å gå til en toppstilling i et europeisk konsern, der jeg går inn i konsernledelsen. Dette er jo et stort tradisjonsrikt privateid selskap med global virksomhet, så det er en fantastisk spennende mulighet.

Styret i telekjempen er i full gang med å finne Brekkes etterfølger. Bachke har blitt ansett som en høyaktuelle kandidat for å bli ny toppsjef. Regjeringens klare beskjed i forrige runde var at det skulle letes etter en kvinne.

– Har du fått noen signaler om at du ikke er aktuell for den rollen, eller var du ikke så interessert i stillingen som toppsjef?

– Det er ingenting som har skjedd i Telenor som gjør at jeg slutter. Dette er en mulighet som kom nå, og som jeg valgte å gripe. Det er en og alene årsaken til at jeg slutter. Så det er definitivt mulighetsdrevet, understreker hun.

– Har du noen tanker om hvorfor Telenor ikke klarer å beholde sterke damer hele veien til topps?

– For min del har jeg hatt seks utrolig fine og lærerike år i Telenor, og Telenor er jo et fantastisk selskap som avler talenter og gir mange muligheter, svarer hun.

Les på E24+

Telenors «kronprinsesse»: – Man MÅ ikke være mann

– Valgte å ta muligheten

Bachke forteller at hun har jobbet med mange flinke folk i Telenor, som hun har lært mye av.

– Jeg tror det er nettopp på grunn av den kompetansen jeg har fått utviklet, og de erfaringene jeg har gjort meg i Telenor, at min karriere nå går videre internasjonalt til en topplederstilling, tilføyer hun.

– Så det har ingenting med å gjøre med eventuelle konflikter i Telenor, eller manglende muligheter fremover som gjør at du flytter på deg nå?

– Nei, denne muligheten valgte jeg å ta, og den er veldig spennende.

Som en av lederne for handelskonsernet SHV Holdings skal hun ha et spesielt ansvar for finans og det operative.

– Det blir global forretningsutvikling på tvers av ulike bransjer og land, og det gleder jeg meg veldig til, forteller hun.

Selskapet har hovedkontor i Nederland, men Bachke vil bli boende i Norge og pendle dit.

 Sigve Brekke går av som sjef senest i slutten av året. Mange trodde Bachke ville ta over. Det så ut til å være god stemning mellom de to da E24 besøkte Telenor i fjor høst. Foto: Siv Dolmen for E24

Ny rolle først til høsten

Bachke fortsetter likevel en stund til i Telenor, for å sikre en god overlevering til Kaspar Wold Kaarbø. Han tar over som fungerende finansdirektør fra og med 8. mai.

– Min nye rolle er ikke i direkte konkurranse med Telenor, så jeg vil bidra i flere måneder til, før jeg tar den nye rollen fra høsten av, sier hun.

På alle spørsmål om hvordan det går med å finne en avløser til Sigve Brekke, som forlater toppstillingen senest i slutten av året, refererer hun til styret.

– Jeg er veldig glad for at det er styret som skal utse neste kandidat, sier hun.

– Og jeg er komfortabel med at Telenor er i gode hender også fremover, legger hun til.

Telenor, der staten er største eier, er blant de største selskapene på Oslo Børs. Markedsverdien er på 171 milliarder kroner.

Read Entire Article