Taylor Swifts musikk er tilbake på TikTok

5 months ago 59


Popstjernen Taylor Swifts musikk har gjort comeback på TikTok, til tross for den pågående striden mellom appen og plateselskapet Universal Music Group.

Taylor Swift har over 90 millioner følgere på TikTok Foto: George Walker IV / AP

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Etter en lengre pause er musikken til Taylor Swift igjen tilgjengelig på TikTok, til tross for den mellom appen og plateselskapet Universal Music Group.

Det skriver Financial Times.

Ifølge avisen er et utvalg av Swifts musikk tilgjengelig igjen på appen fra i dag. Dette skjer i forkant av Swifts nye album «The Tortured Poets Department». Albumet lanseres 19. april.

Konflikten mellom TikTok og Universal dreier seg om kompensasjon for bruk av musikk på plattformen. Avtalen mellom TikTok og Universal utgikk 31. januar og plateselskapt trakk da sin musikk fra platformen.

Les på E24+

Stor prisoversikt avslører enorme forskjeller

Avtale fra 2018

Swift har selv sikret seg opphavsretten til hennes musikk, gjennom en avtale med Universal fra 2018, og kan dermed selv kontrollere hvor musikken er tilgjengelig.

Ifølge Financial Times har Swift selv ikke kommentert comebacket eller konflikten mellom appen og Universal. Heller ikke TikTok eller Universal, har svart på henvendelser fra avisen.

Swifts tilbakekomst på TikTok kan potensielt øke presset på Universal i forhandlingene med appen, skriver Financial Times.

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra Anthropic, og kvalitetssikret av E24s journalister.

Read Entire Article