Streik i Oslo kommune avverget – partene er kommet til enighet

4 months ago 34


Fagforeningene har krevd økt kjøpekraft og samtidig vært uenige om sentrale eller lokale forhandlinger.

Foto: Tor Erik Schroder / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres...

Storstreiken er dermed avverget.

Forhandlingene i Oslo er ført mellom Oslo kommune ved byrådsavdeling for finans og de fire forhandlingssammenslutningene LO Kommune Oslo, Unio, Akademikerne og YS.

Reallønnsøkning har stått øverst på prioriteringslista.

LO og Fagforbundet varslet at de ville ta ut over 1.800 medlemmer i Oslo kommune i første omgang, mens YS og Unio ville ta ut et mindre antall medlemmer.

Akademikerne sa i stedet at de avventet utviklingen.

For LO og deres største organisasjon Fagforbundet har det vært et krav å få sentrale forhandlinger.

– Sentrale tillegg er et av de viktigste virkemidlene mot økende lønnsforskjeller mellom grupper og mellom kvinner og menn. At Oslo kommune insisterer på avsetning av betydelige beløp til lokale forhandlinger etter flere oppgjør med reallønnsnedgang er svært umusikalsk, uttalte leder Roger Dehlin i Fagforbundet Oslo da bruddet var klart 30. april.

Les også

Bakgrunn: Meklingen fortsetter i staten og Oslo kommune – flere tusen kan streike fra fredag

Unio viste på sin side til at byrådet i Oslo, gjennom den politiske plattformen «Hammersborgerklæringen», slo fast at en klar ambisjon om at Oslo skulle være verdens beste by.

– Vi trodde dette skulle være mer enn fine ord. Men Oslo kommune viste ingen vilje til å møte oss verken på lønn for kompetanse eller ubekvem arbeidstid. Vi ser derfor ingen tegn til at kommunen mener det byrådet har slått fast at man skal styre på, uttalte leder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune i en pressemelding.

Read Entire Article