Stjal premier og utstyr til barnas 17. mai-leker

4 months ago 34


Det var et trist syn som møtte de frivillige som skulle forberede fredagens barneleker i Austrheim kommune.

RESTENE: Dette var det som sto igjen etter at tyvene hadde forsynt seg i samfunnshuset i Austrheim kommune. Foto: Privat
  • Bilde av Stella Bugge
torsdag 16. mai kl. 22:03

For der hadde noen brutt opp døren til samfunnshuset og forsynt seg godt. Ikke bare av premiene, men også at tingene som skulle brukes i barnelekene på nasjonaldagen.

– De hadde stjålet nesten alt utstyret vi skulle bruke til lekene; hammer, spiker, dartpiler, blinker, luftgeværkuler og fartsmåleren til fotballskuddene. Og alt av hovedpremier, sier leder av 17. mai komiteen, Kjersti Lerøy Pedersen, til VG.

Det var store flotte gavekort for restaurantbesøk, bilvask og kiropraktor.

– Alt var vekk. Det er forferdelig trist når det skal være barnas dag, sier Pedersen som delte den triste nyheten på Facebook.

Men da brettet lokalsamfunnet opp ermene.

– Vi kontaktet bedriftene som hadde gitt gavekortene. De sperret dem og vi har fått nye. Folk har også hevet seg rundt og kjørt til Åsane som ligger en time herfra for å kjøpe luftgeværkuler, blinker og annet. Og en lokal snekker hjelper med hammer og spiker, forteller 17. mai generalen.

Både privatpersoner og bedrifter har vipset penger og levert premier da de nyheten om innbruddet spredte seg.

Så nå kan folk komme til samfunnshuset på Austrheim for tradisjonell 17. mai feiring.

– Det har vært fantastisk respons fra privatpersoner og næringsliv i vår kommune og nabokommunene som hjelper oss til å få en fin 17. mai. Det er så fantastisk at tårene triller, avslutter Pedersen.

Publisert: 16.05.24 kl. 22:03

Relaterte emner

Read Entire Article