Stenshorne utestengt fra Formel 3-runde

4 months ago 37


Fra en gladnyhet til en nedtur. Slik har dagen blitt for Martinius Stenshorne (18).

  • Bilde av Ole Kristian Strøm
torsdag 16. mai kl. 22:25

Torsdag morgen ble det kjent at han blir en del av Formel 1-teamet McLarens juniorprogram - altså akademiet for å få fram førere i bilsportens superklasse.

Men senere torsdag melder Formel 3s hjemmeside at Stenshorne er utestengt fra Formel 3-runden på Silverstone i begynnelsen av juli.

Utestengningen skyldes at han har deltatt i et annet mesterskap – uten tillatelse fra promotoren i Formel 3.

Det var parcferme.no som først meldte om dette i Norge.

Formel 3-mesterskapet består av i alt 10 runder. Nå går Stenshorne altså glipp av de to løpene på legendariske Silverstone.

– Det er sånt som skjer, skriver han i en kort melding til Parc Fermé.

Det heter at avgjørelsen ble tatt etter at både føreren, teamet, promotoren og FIA (det internasjonale bilsportforbundet) hadde blitt intervjuet.

Bakgrunnen er at Stenshorne kjørte det britiske GB3-mesterskapet på nettopp Silverstone i slutten av april. FIA mener at GB3 og Formel 3 er såpass likt at nordmannen skaffet seg en fordel ved å få denne løpshelgen.

I offisielle motorsportsmesterskap er det strenge regler for hvor mye førerne får lov til å «trene», eller «teste» som det heter på motorsportsspråket.

Stenshorne har aldri lagt skjul på at poenget med å kjøre GB3-runden var nettopp å få erfaring for Formel 3-sesongen. Nordmannen er «rookie» i denne serien i 2024.

Read Entire Article