Sørloth tomålsscorer mot Nyland og Sevilla – ble matchvinner syv minutter på overtid

5 months ago 38

NYTT MÅL: Sørloth jubler etter å ha utlignet til 1–1 i 1. omgang. Foto: ANDREU ESTEBAN / EPA / NTB

(Villarreal 3–2 Sevilla) Alexander Sørloth (28) scoret sitt 18.- og 19. mål for sesongen.

• Bilde av Sindre Espe
lørdag 11. mai kl. 18:18

Nordmannen står nå med seks målpoeng på sine fire siste kamper.

Bare ukrainske Artem Dovbryk (20 mål) har funnet nettmaskene flere ganger enn Sørloth i La Liga denne sesongen. Jude Bellingham står med 18 mål på 3.-plass på toppscorerlisten.

Etter halvtimen spilt fant et innlegg fra Jorge Cuenca hodet til Sørloth. I duell med Sergio Ramos og Kike Salas var Sørloth råsterk og headet tilbake i lengste hjørnet til 1–1. Landslagskollega Ørjan Nyland i buret hadde ingen sjanse.

Syv minutter på overtid var nordmannen overlegen i lufta igjen, og stanget ballen inn i målet til Nyland.

Fire minutter tidligere hadde Youssef En Nesyri satt 0–1 på straffe. Samme mann fikset 1–2 for bortelaget like før pause. Det ble også sluttresultatet.

Yerson Mosquera utlignet til 2–2 i det 84. minutt. På overtid jublet Villarreal hemningsløst da de trodde at de hadde gått opp i føringen for første gang i kampen ved Ramon Terrats – men målet ble annullert for offside.