Skadet turist hentet ned fra fjellet etter nesten 12 timer

4 months ago 37


Det har vært en lang natt for redningsmannskapet, sier politiet i Sør-Vest.

  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
lørdag 25. mai kl. 05:12

I 17-tiden fredag ettermiddag satte de i gang en redningsaksjon sammen med Hovedredningssentralen for å hjelpe en skadet turist ned fra Frafjordheiene i Sandnes.

Klokken 04.52 grytidlig lørdag morgen kunne endelig redningshelikopteret landet på Sola.

– Det har vært en lang natt for redningsmannskapet. De har gjort en fantastisk jobb med å bære og ta vare på pasienten, skriver politiet i Sør-Vest på X like før klokken 05 lørdag morgen.

Personen som trengte hjelp, en utenlandsk turist i tenårene, hadde skadet seg i forbindelse med et fall, og pådratt seg et benbrudd, opplyser politiet.

På grunn av dårlig vær som gjorde det vanskelig å fly inn med redningshelikopter, ble det sendt ut et bårelag med frivillige fra Norsk Folkehjelp til fots, i tillegg et bårelag fra Røde Kors.

Politiet meldte i 18-tiden at mannen var en del av et turfølge på flere personer, og at de var ved godt mot. De hadde startet å bære vedkommende i retning de frivillige.

Til slutt viste det seg at oppgaven ble for vanskelig.

– Det var ikke mulig å bære ned pasienten ned i fra fjellet i natt. To personer fra helse kom inn og hjalp til med smertelindring, skriver politiet på X.

Klokken 03.30 tok redningshelikopteret av fra Sola for å hente dem. De tre ble heist opp, og landet på Sola 04.52.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article