Siri Hustvedt rasende etter ektemannens død

5 months ago 36


GIFT I 43 ÅR: Siri Hustvedt og Paul Auster, her fra 2002, hadde et godt forhold til Norge. Hustvedts mor var norsk og hennes far halvt norsk. Foto: Bjørn Aslaksen / VG

Enken etter den renommerte forfatteren Paul Auster, norskættede Siri Hustvedt (69), er lynende forbannet på Instagram. Hun fikk aldri tid til å melde om dødsfallet før hun leste om det i mediene.

fredag 3. mai kl. 13:10

Paul Auster døde tidligere i uken, 77 år gammel, etter lengre tids kreftsykdom.

Kona Siri Hustvedt, selv en svært anerkjent forfatter, opplevde midt i sorgen over tapet av ektemannen at hverken hun eller parets datter Sophie Hustvedt Auster (36) rakk å ringe sine nærmeste venner før nyheten om Austers død dukket opp i mediene.

«Vi ble frarøvet den verdigheten. Jeg kjenner ikke hele historien om hvordan dette skjedde, men dette vet jeg: Det er galt», skriver Hustvedt.

«Jeg var naiv, men jeg hadde innbilt meg at jeg ville være den personen som skulle melde fra om dødsfallet til min ektemann, Paul Auster», åpner hun sitt lange innlegg med.

BLE 77 ÅR GAMMEL: Paul Auster. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Paul Auster har skrevet en rekke romaner, essays og filmmanus. Mest kjent er han nok for «New York-trilogien». I 1981 giftet han seg med den norskættede forfatteren Siri Hustvedt. Sammen har de datteren Sophie, som også var til stede på farens dødsleie.

Hustvedt gjengir også detaljer rundt dødsfallet i sitt innlegg. Auster hadde selv ønsket å være på «hjemme-hospice» – og gjerne dø med et smil om munnen, skriver hun for å beskrive hvordan ektemannen bevarte humoren og verdigheten til det siste:

«Han døde med oss, hans familie, rundt ham den 30. april 2024 klokken 18.58. Noe senere oppdaget jeg at selv før kroppen hans var ute av vårt hus, begynte nyheten om hans død å sirkulere i media og nekrologer ble postet. Hverken jeg, eller vår datter Sophie, eller vår svigersønn Spencer, eller mine søstre – som Paul elsket som sine egne søstre og som var vitne til at han døde – ble gitt tid til å ta til oss vårt smertefulle tap. Ingen av oss fikk ringe eller sende e-post til personer nær oss før ropene på nettet begynte».

Publisert: 03.05.24 kl. 12:59Oppdatert: 03.05.24 kl. 13:10

Relaterte emner

Read Entire Article