Shortcut-saken: Sofie om varsling, trakassering og veien videre

5 months ago 33


En uke etter at hun fortalte om sine opplevelser i selskapet Shortcut, forteller Sofie hvordan det var å stå frem.

Foto: Erik André Holm-Nyvold/Podme

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Forrige helg stod Sofie frem i E24 og fortalte om sine opplevelser i selskapet Shortcut. Sofies fortelling om festkultur, seksuell trakassering og forsøket på å si ifra, skapte stort engasjement.

Nå, en uke etter, er Sofie gjest i Stopp verden med samfunnsredaktør Torbjørn Røe Isaksen. I samtalen forteller hun om hvorfor hun bestemte seg for å si ifra, om hva slags tilbakemeldinger hun har fått og hvordan hun ser for seg veien videre.

Shortcut har blitt forelagt noen av uttalelsene i samtalen. I en kommentar til E24 sier daglig leder Jonas Rein Tovsen blant annet:

– Det Sofie opplevde da hun var ansatt hos oss er uakseptabelt. Vi beklager. Det er svært viktig for oss å få frem at vi har jobbet med å få bukt med ukulturen og at vi de siste to årene har viet store ressurser og mye oppmerksomhet på å håndtere problemstillingene som Sofie og andre modige medarbeidere pekte på. Det krever mot å stå frem med slikt.

Stopp verden er en podkast fra E24 og Podme.

I Stopp verden møter samfunnsredaktør Torbjørn Røe Isaksen en gjest hver uke for å snakke om et tema – over et godt glass med drikke.
Samtalene handler om de store spørsmålene og de lange linjene, om hvordan samfunnet vårt har utviklet seg og hvordan vi skal manøvrere fremover.

Read Entire Article