Sarpsborg 08 rystet Molde etter fadesen - VAR-drama på overtid

4 months ago 47

Pawel Chrupalla og Stefan Johansen scoret hver sin gang da Sarpsborg 08 tok tre poeng borte mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

(Molde – Sarpsborg 08 2–4) Fra 16. mai-ydmykelse og krisemøter til sjokkseier mot topplaget.

• Bilde av Herman Folvik
mandag 20. mai kl. 19:00

Det kan snu fort i fotball.

På fotballens festdag fikk Sarpsborg 08 fullstendig stryk med 1–7 hjemme for HamKam. Etterpå har supporterne reagert på at enkelte av spillerne skal ha vært på 17. mai-fest dagen derpå. Klubbledelsen har bekreftet at det har vært oppvaskmøte til TV 2.

Men borte mot Molde svarte Sarpsborg 08 med sesongens hittil sterkeste resultat. Pawel Chrupalla sendte gjestene tidlig foran - men Molde svarte raskt ved Halldor Stenevik.

Rett før pause gjorde Stefan Johansen 2–1 for sarpingene med et frispark via Molde-muren. Rett etter pause økte Sondre Ørjasæter til 3–1 med en silkemyk avslutning plassert i langhjørnet.

Magnus Wolff Eikrem reduserte til 2–3 med et distanseskudd. Et 3–3-mål kom derimot aldri. I stedet økte Ørjaseter til 4–2 med et mål som lignet på hans første i kampen.

I angrepet før Sarpsborg 08s 4–2-mål, ropte Molde-fansen på straffespark. Molde-spilleren Anders Hagelskjær gikk i bakken etter kontakt med Sarpsborg-kaptein Jeppe Andersen.

Dommer Marius Lien sjekket med VAR-skjermen om Molde burde hatt straffe og Sarpsborg-målet annulleres, men Lien mente det ikke var nok kontakt.

TV 2s eksperter var derimot av motsatt oppfatning under «FotballXtra».

– Hvis ikke det er straffe, skjønner jeg ingenting, sier Dag Eilev Fagermo, tidligere Godset-, Odd- og Vålerenga-trener.

Dommer Marius Lien i fokus. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Seieren sender Sarpsborg 08 opp fra nedrykksplass til 13. plass med 10 poeng. Molde faller ned til fjerdeplass med 17 poeng etter søndagens kamper. Tittelkandidaten har tapt i tre av de første ti rundene.