Ruud vant intens semifinale – har få timer å hente seg inn

4 months ago 44

(Casper Ruud – Flavio Cobolli 1–6, 6–1, 7–6) Casper Ruud vant på tiebreak mot Flavio Cobolli. Bare noen timer senere må han spille finalen.

• Bilde av Magnus Helle
lørdag 25. mai kl. 12:30

Ruud hentet seg mesterlig inn og vant semifinalen mot Cobolli etter å ha avgjort kampen på tiebreak. I finalen i Genève venter Tomas Machac, som slo Novak Djokovic i semifinalen på fredag. Den finalen spilles allerede 15.00 på lørdag.

For semifinalen i 250-turneringen i Genève skulle egentlig blitt spilt fredag, men store mengder nedbør gjorde at kampen ble utsatt til lørdag formiddag.

Ruud startet rufsete mot Cobolli som var i fyr og flamme i det første settet. Ruud tapte åpningssettet 1–6.

Ruud spiller første runde av French Open allerede på søndag eller mandag, og programmet frem mot det er hardt hvis man spiller to kamper dagen før.

– Det kan fremstå som at Casper ikke er helt trigget. Det kan være den utfordrende settingen at han blir satt til å spille semifinale og muligens finale én dag før han potensielt skal spille første kamp i French Open, sier tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø etter det første settet.

Men i det andre settet skrudde Ruud på, og vant med tilsvarende sifre som Cobolli tok i det første settet.

Det så mørkt ut i starten på det avgjørende settet da Ruud lå under 1–4, men han kjempet seg tilbake til 4–4. Derfra fulgte de hverandre helt frem til 6–6 og dermed et avgjørende tiebreak.

Der viste han klasseforskjell og vant 7–4.

Allerede på søndag eller mandag starter ett av årets store høydepunkt for nordmannen. Ruud skulle egentlig møtt Jakub Mensik i den første runden av French Open, men han har trukket seg og nå blir motstanderen Felipe Meligeni Alves.

Brasilianeren er nummer 136 på verdensrankingen og er på papiret en lettere motstander enn det Mensik hadde vært, som er på 76. plass på rankingen.

Ruud, som er på 7. plass på rankingen, er en av favorittene til å vinne årets Grand Slam i Paris. De to siste årene har han kommet til finalen i French Open.

I 2022 tapte han mot Rafael Nadal, året etter måtte han se seg slått av tidenes mestvinnende tennisspiller, Novak Djokovic.

Ruud har vunnet turneringen i Genève to ganger, i 2021 og 2022.