Reagerer etter disse bildene: – Ikke Eliteserien verdig

5 months ago 42

– Det er en aldri så liten skandale at Rosenborg har den gressmatten, sa Jesper Mathisen underveis i den andre omgangen.

Fotballeksperten var sterkt kritisk til forholdene i Trondheim søndag kveld – hvor det skal nevnes at det tidvis snødde underveis i kampen.

På vei inn til pause uttrykte Mathisen forståelse for værforholdene gjennom høsten og vinteren har gjort det krevende, men sa at han trodde Rosenborg ikke hadde brukt så mye penger på undervarme inn mot sesongen.

– For du ser jo denne matta, dette er jo egentlig ikke Rosenborg verdig. Dette er ikke Eliteserien verdig, sa Mathisen.

NRK har forelagt Mathisens kritikk for Rosenborgs daglige leder, Tore Bjørseth Berdal, men foreløpig ikke fått svar.

Lerkendal matte

NÆRDUELL: Rosenborgs Sverre Nypan og HamKams Tore André Sørås i duell under søndagens kamp.

Drømmemål sørget for seier

På en gressmatte som ikke innbød til finspill, var kampens eneste mål likevel et virkelig høydepunkt.

Ole Sæter scoret et ellevilt mål i første serierunde og lagkamerat Ole Kristian Selnæs ville ikke være noe dårligere da han fikk sjansen mot HamKam.

Med et herlig treff fra drøyt 20 meter sendte han ballen utagbart forbi HamKam-keeper Marcus Sandberg og i mål.

– Jeg kunne ikke være noe dårligere enn Sæter, sa Selnæs selv med et smil til TV 2 i pausen.

Selnæs

MÅL: Selnæs scoret kampens eneste mål.

Rosenborg styrte det meste, men flere mål ble det ikke. Selnæs var tydelig irritert i intervjuet med TV 2 etter kampen for at de ikke klarte å øke ledelsen. På spørsmål om hvordan forholdene ute på banen spilte inn, svarte han:

– De har litt å si.

HamKam fikk kaptein John Olav Norheim utvist etter to gule kort drøyt ti minutter før slutt. Likevel fikk de satt inn en liten sluttspurt, men gikk altså målløse av banen.

HamKam står dermed uten seier og med ett poeng etter tre kamper, mens Rosenborg har vunnet begge sine hjemmekamper og står med seks poeng og er på en foreløpig tredjeplass i Eliteserien.

Absurd Odd-mål

De øvrige kampene i Eliteserien søndag endte slik:

Spesielt i kampen mellom Odd og Sandefjord ble det en virkelig absurd situasjon da Odd utlignet til 1–1. Sandefjord-keeper Hugo Keto kastet da ballen rett i beina til Odds Bork Bang-Kittilsen inne i 16-meteren.

Odd Sandefjord

TABBE: Keto prøvde å kaste ballen forbi Bang-Kittilsen, men da Odd-spilleren strakk ut foten, endte det med baklengsmål.

Lenge så det ut til at det likevel skulle bli Sandefjord-seier, men drøyt seks minutter på overtid utlignet Syver Aas til 2–2 for Odd.

Jubler for tidlig og mister seieren 00:21