Pussig problem utsatte eliteseriekamp: – Aldri vært med på lignende

4 months ago 40

Spillerne sto nemlig fremdeles i spillertunnelen da eliteserieoppgjøret mellom Kristiansund og Brann skulle bli sparket i gang klokken 17.00 2. pinsedag.

Forvirringen var stor blant de fremmøte, men så kom forklaringen:

– Dommeren mangler flagg! utbrøt Rune Edøy på radiokommenteringen til lokalavisen Tidens Krav.

– Er det oppseilingen på tidenes dommerskandale på Nordmøre stadion? Linjedommeren har kommet til Kristiansund uten flagg! Er det mulig?! Vi trodde vi hadde sett alt i bua her på Nordmøre stadion, fortsatte han.

– Det må vel være første gang i historien? Jeg har aldri vært med på lignende, sier tidligere Brann-spiller Fredrik Haugen i Ballspark-sendingen til Bergens Tidende.

Kan du huske at dommeren har glemt flagget før?

Mens det ble scoret mål på flere av de andre arenaene i eliteserierunden, lot starten i Kristiansund vente på seg i mange minutter.

Så kom omsider redningen for dommerteamet bestående av hoveddommer Mohammad Usman Aslam og assistentdommerne Jørgen Rønning Valstadsve og Dag Roger Nebben.

En lokal dommer var nemlig i nærheten med flagg, og fikk levert det til dommerne slik at kampen kunne starte.

Kristiansund - Brann

SENDTE KBK I FØRINGEN: Oskar Sivertsen sørget for en drømmestart for Kristiansund.

Da kampen omsider var i gang klokken 17.11 tok det ikke lang tid før det skjedde ting foran målene.

Allerede før tre minutter var spilt gikk Pape Guèye i bakken i Brann-feltet etter en duell med Felix Horn Myhre. Dommer Aslam pekte på straffemerke, og drøye to minutter senere satte Oskar Sivertsen straffen i mål.

Brann-duoen Joachim Soltvedt og Bård Finne var tilbake i startelleveren til gjestene, og et snaut kvarter ut i kampen ga det uttelling for Eirik Hornelands mannskap.

UTLIGNET: Bård Finne.

Soltvedts hjørnespark ble stusset videre av Ole Didrik Blomberg. På bakre stolpe dukket Finne opp og banket inn utligningen.

Kristiansund lot seg nok inspirere av den scoringen, for like etter pause kom det nesten en identisk kopi.

Sivertsen løftet hjørnesparket inn i Brann-feltet, Guèye tok ansvaret med å stusse og på bakerste satte Sebastian Jarl inn 2–1 til Kristiansund.

Brann måtte igjen jakte utligning og drøye ti minutter før fulltid kom den. Gjestene stormet oppover med mange spillere på en kontring, og Horn Myhre satte inn 2–2 med et skudd via Dan Peter Ulvestad.

Med Bodø/Glimts 0–1-tap for HamKam kunne Brann tatt over tabelltoppen i Eliteserien med seier, men det endte 2–2 på Nordmøre og bergenserne forblir tabelltoer.

BERGET POENGET: Felix Horn Myhre (til venstre) sørget i hvert fall for at Brann reise fra Nordmøre med poeng.