Prins Sverre Magnus på besøk til Hærens Brigade Nord

5 months ago 38


Prins Sverre Magnus besøkte i april Setermoen og Hærens Brigade Nord. Besøket var Forsvarets gave til Prinsen i forbindelse med hans 18-årsdag i desember i fjor.

lørdag 11. mai kl. 08:23
Prinsen kjørte blant annet på sekshjuling under besøket til Brigade Nords avdelinger.  Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Under besøket til Setermoen fikk Prinsen en introduksjon til Forsvaret og Brigade Nords avdelinger ved leiren i Indre Troms. Soldater fra Panserbataljonen, Artilleribataljonen og Etterretningsbataljonen demonstrerte, viste rundt og delte erfaringer, skriver Kongehuset i en melding.

Forsvarssjef Eirik Johan Kristoffersen og sjef Hæren generalmajor Lars S. Lervik ledsaget Prinsen gjennom dagen.

Prins Sverre Magnus fikk følge prosess og kommunikasjon for et F-35 jagerfly. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Under besøket deltok Prinsen i mange ulike aktiviteter. Hos Panserbataljonen fikk han blant annet høre om og se ulike panservogners funksjoner og systemer. Prinsen fikk selv være med og kjøre en panservogn. I tillegg spiste han lunsj sammen med vernepliktige soldater som er stasjonert på Setermoen. 

Setermoen er en militærleir med lang historie. Her har Forsvaret utdannet soldater helt siden 1898, og i dag holder flere avdelinger i Brigade Nord til i leiren. I tillegg til Artilleribataljonen, Panserbataljonen og Sanitetsbataljonen har Etterretningsbataljonen sitt hovedkvarter her, og leiren har en operasjonsstøtteavdeling med rundt 60 ansatte.

Prins Sverre Magnus møtte og snakket med mange av de vernepliktige soldatene under besøket til Setermoen leir Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Publisert: 11.05.24 kl. 08:23
Read Entire Article