Pinlig nedtur for Rosenborg på fotballens festdag – ydmyket av KFUM Oslo

4 months ago 50


Som alltid var det duket for full runde i Eliteserien den 16. mai – med strålende vær fra Skien til Bodø på fotballens festdag.

Det var stort sett utsolgt på alle arenaene langs hele Norge. Opp mot 100.000 mennesker møtte opp landet rundt.

Men for de oppmøtte trønderne på Lerkendal ble det en tung dag. Etter knappe tre minutter måtte Rosenborg-profil Ole Sæter byttes ut med skade.

Til tross for at RBK tok ledelsen kort tid etter, så skulle det hele rakne. Like etter pause hadde KFUM Oslo snudd det takket være Robin Rasch og Petter Nosa Dahl – og kvarteret senere sørget Johannes Andres Nunez Godoy for 3–1.

– «Kåffa» ryster Rosenborg. De ydmyker Rosenborg, utbrøt TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Dermed vant KFUM Oslo sin første kamp på Lerkendal. Med seieren gikk laget opp til femteplass på tabellen og passerte Rosenborg.

– Nå blir folk forbanna. Du skal ikke tape hjemme mot KFUM Oslo den 16. Mai, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Målfest landet rundt

Verst var det kanskje for hjemmesupporterne i Sarpsborg. Før 25 minutter var spilt ledet bortelaget HamKam 3–0.

På 4–0 begynte hjemmefansen å forlate tribunen. Og til pause ledet HamKam 5–0.

– Det er pinlig. Det er flaut det vi leverer utpå her. Jeg kan ikke si noe annet enn det. Vi skal ut og prøve å redde stoltheten vår, sa Sarpsborg 08-stopper Magnar Ødegaard til TV 2 i pausen.

Det endte til slutt hele 7–1 - HamKams største seier på øverste nivå noensinne. Med det sendte HamKam seg selv opp fra nedrykksplass og Sarpsborg 08 ned til nedrykk.

Men det var ikke bare i Sarpsborg at målene rant inn.

Se alle resultatene her:

– Vi nærmer oss 200 millioner kroner

En av indrefiletene var møtet mellom rivalene Bodø/Glimt og Tromsø. Førsteplass mot sisteplass. Det var ventet å bli hett mellom de to nordnorske rivalene.

For på den helgule siden finner du både fjorårets Tromsø-trener Gaute Helstrup og årets spiller i Tromsø, Jostein Gundersen, som begge har tatt den «forbudte» overgangen fra Tromsø til Bodø.

Det samme har tidligere TIL-profiler som August Mikkelsen, Runar Espejord og Daniel Bassi gjort. Og Tromsø-fansen ble møtt med et ekkelt syn:

Bodø/Glimt hadde viste dominans og ledet 2–0 til pause etter to mål av Albert Grønbæk. Den danske juvelen ble hyllet i TV 2s studio.

– Det er på et så skyhøyt nivå. De har takket nei til bud rundt 130 millioner kroner. Vi nærmer oss 200 millioner etter den der, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Glimt vant til slutt 4–0 og leder Eliteserien. Tromsø er stadig på sisteplass med tre poeng etter syv kamper.

Publisert 16.05.2024, kl. 19.55 Oppdatert 16.05.2024, kl. 20.00

Read Entire Article