Perfekt helg for Brann - kvinnene snudde til seier mot Rosenborg

5 months ago 37

STEDET E’ STADION: Anna Aahjem ble den store Brann-helten mot Rosenborg. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

(Brann - Rosenborg 2–1) For andre dag på rad kunne Brann-fansen juble for seier mot erkerivalene fra Trondheim.

• Bilde av Sander Hauan
søndag 5. mai kl. 16:25

Brann kvinnene har flere ganger spilt på Brann Stadion, men søndagens oppgjør mot Rosenborg var den første etter at laget flyttet permanent fra Stemmemyren og til Kniksens Plass 1.

Og foran 6000 tilskuere på innflytningsfesten var det «fotballdøtrene» som preget kampen:

Tidlig i første omgang vartet 17 år gamle Frøya Brennskag-Dorsin opp med ledermålet for trønderne.

TRØNDERJUBEL: Frøya Brennskag-Dorsin, til venstre, feirer 1–0-scoring mot Brann. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Men dagen etter at herrelaget vant 3–0 mot Rosenborg hadde ikke kvinnene tenkt å være noe dårligere:

Like etter hvilen banket kaptein Marthine Østenstad inn utligningen fra straffemerket.

11 minutter før fulltid fullførte Anna Aahjem snuoperasjonen for hjemmelaget. Fjorårets toppscorer ble spilt fra av Østenstad, og alene med keeper sikret Aahjem tre poeng for bergenserne.

Seieren gjør at Brann står med 12 poeng etter fem kamper. Opp til Rosenborg på annenplass skiller det tre poeng, men trønderen har spilt en kamp mer.

Vålerenga troner øverst i Toppserien med 18 poeng på seks kamper.

BYEN E’ BERGEN: Kaptein Marthine Østenstad, i midten, satte 1–1 kontant fra straffemerket. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN
Publisert: 05.05.24 kl. 16:24Oppdatert: 05.05.24 kl. 16:25