Patrick Berg reagerer etter homohets: – Hører ikke hjemme på en fotballstadion

4 months ago 36


Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Nå jobber Kristiansund for å identifisere supporteren som skal ha kommet med homofobiske tilrop mot Bodø/Glimt-spillerne.

  • Bilde av Sindre Espe
søndag 12. mai kl. 17:49

– Jeg sa bare: «Hva tenker du på? Se rundt deg». Det var masse barn rundt ham. Han står og roper de ordene. For meg er det utrolig, sier Berg til TV 2.

Det var like etter 3–2-scoringen til Jens Petter Hauge at Glimt-kapteinen konfronterte en supporter på Nordmøre Stadion. Glimt vant kampen 4–2.

– Det var homofobisk, det kan jeg si, svarer han på spørsmål fra Avisa Nordland om hva supporteren ropte.

– Det er én person som står og roper noen skjellsord til oss som ikke hører hjemme på en fotballstadion eller noen andre steder i samfunnet, sier Berg – og legger til at det er første gang han opplever noe lignende.

Ifølge Berg sto det mange barn rundt supporteren.

– Hele greia er rett og slett helt idiotisk. Dommeren sa at han også hørte det og at han skulle skrive det i rapporten sin, så får vi se hva som skjer videre.

VG har vært i kontakt med daglig i Kristiansund BK, Kjetil Thorsen. Thorsen henviser til arrangementsansvarlig Truls Skar Helland. Helland har foreløpig ikke besvart VGs henvendelser.

– Jeg har hørt fra andre at det var en hendelse der det ble ropt ufine ting, og det tar vi avstand fra. Vi skal prøve å finne ut hva det var og identifisere, så skal vi gjøre det vi kan med den saken. Vi ønsker selvfølgelig å sanksjonere hvis det har skjedd, sier KBKs arrangementsansvarlig, Truls Helland, til TV 2.

Read Entire Article