Palestina-telt i Oslo utsatt for hærverk

4 months ago 39


SKADET: Rester av et brent palestinsk flagg vitner at det har skjedd noe dramatisk i natt. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Natt til lørdag ble Palestina-teltet utenfor Stortinget i Oslo sentrum kuttet opp og det palestinske flagget tent på.

Hærverket skal ha funnet sted mellom klokken 01 og 02 natt til lørdag.

Ingen aktivister var til stedet akkurat da, men ansvarlig for Palestina-teltet Ahmed Muhammad Ali Alaridi forteller at politipatruljer var på plass da han kom dit ved 02-tiden.

– Jeg var dro fra teltet for å skifte klær, og da jeg kom tilbake en drøy time senere var plakatene brent og det var mange politi der, sier han til VG.

Han beskriver at teltets vegger var oppskåret.

Rami Samandar

Talsperson for Palestina-teltet

Talsperson for Palestina-teltet Rami Samandar forteller at de som står bak også brant det palestinske flagget og bilder av drepte barn som hang ved teltet.

– Dette er veldig klart hatkriminalitet mot palestinerne, sier Samandar.

Før og etter hærverket natt til lørdagFoto: Privat/Rami Samandar

– Det er veldig trist at man blir utsatt for noe slikt, mens det pågår et folkemord i Palestina, og noen dager etter at Norge anerkjenner Palestina som stat, sier han.

Også FN mener at Israel bedriver folkemord i Palestina.

– Dette er et angrep ikke bare på palestinerne i Palestina, men over hele verden. Også i Norge. Et forsøk på å kneble stemmene våre. Et forsøk på stoppe ytringsfrihet i et demokrati.

Pro-palestinske demonstranter har slått leir utenfor Stortinget siden de israelske angrepene på Gazastripen startet i oktober i fjor.

Krimleder Thomas Enger i Oslo politidistrikt bekrefter at politiet rykket ut etter å ha mottatt en melding om hendelsen like etter klokken 2 natt til lørdag.

– Vi har avhørt et vitne i forbindelse med hendelsen. Det kan være personen som kontaktet oss, sier Enger til Nettavisen.

Publisert:

Publisert: 25.05.24 kl. 14:07

Read Entire Article