Omfattende kanselleringer ved Orly flyplass i Paris i helgen

4 months ago 40


Franske luftfartsmyndigheter har avlyst 70 prosent av flybevegelsene ved Orly-flyplassen i Paris i helgen på grunn av streik blant flygelederne.

  • Bilde av NTB
fredag 24. mai kl. 22:22

Streiken starter tidlig lørdag morgen og fortsetter ut søndag. Dette er den andre streikeaksjonen på en måned. Den forrige førte til tusener av kanselleringer over hele Europa. Bemanning er et hovedspørsmål i konflikten.

I forrige runde ble det oppnådd enighet mellom flyplassmyndighetene og den største fagforeningen for flygelederne (SNCTA). Men den nest største foreningen var ikke tilfreds, og det er den som nå aksjonerer.

Forbundet beklager ledelsens «smålige og gjerrige holdning» og hevder at den nåværende driften vil føre til underbemanning innen 2027.

Transportminister Patrice Vergriete tar avstand fra streiken og beklager at passasjerene må betale igjen må betale prisen for manglende respekt for spillereglene i en avtale.

Orly ligger i sør i Paris og er byens nest største med 32 millioner passasjerer årlig. Den er hovedknutepunkt for Air France og billigselskapet Transavia.

Read Entire Article