Nytt HamKam-sjokk: Påførte Bodø/Glimt sesongens første serietap

4 months ago 34


Foto: Geir Olsen / NTB

(HamKam – Bodø/Glimt 1–0) Forrige runde vant de med rekordstore sifre. Mandag tok HamKam nok en skalp.

  • Bilde av Mats Arntzen
Rapporterer fra Hamar mandag 20. mai kl. 18:56

Det er Petter Vaagan Moen som er kjent som «Mjøsas Beckham», men nå er det en ny frisparkkonge ved Norges største innsjø.

Gard Simenstad gjorde som mot Vålerenga i cupen og hamret et frispark i mål.

Det var nok til en ny HamKam-bragd i Eliteserien, allerede runden etter at slo Sarpsborg 08 med sifrene 7–1, noe som var klubbrekord på øverste nivå.

For selv om Bodø/Glimt presset og presset for en utligning, klarte de aldri å få ballen i mål.

Kasper Høgh nikket over og skjøt utenfor, Ulrik Saltnes traff tverrliggeren og innbytter August Mikkelsen nikket ballen like utenfor.

Kjetil Knutsen og resten av Glimt-teamet forsøkte mange endringer i løpet av kampen. Jens Petter Hauge startet for eksempel som venstrekant, men var innom både indreløper og høyrekant før han avsluttet kampen som indreløper.

Jens Petter Hauge spilte i de fleste posisjoner underveis i kampen. Foto: Geir Olsen / NTB

Etter at HamKam tok ledelsen så gjorde de som HamKam kan bedre enn de fleste lag i Eliteserien: De frustrerte Bodø/Glimt med sitt lave og kompakte forsvar.

Vertene var riktignok giftige på kontringer og hadde sine muligheter til å doble ledelsen, men i det store og det hele var det de gulkledde som hadde ballen, mens hjemmelaget forsvarte seg.

Like før klokken rundet timen så hadde vertene en ball i mål. Henrik Udahl trodde han hadde doblet ledelsen, men dommeren annullerte målet for en hårfin offside.

Situasjonen ble sjekket av VAR, men etter to minutter og 18 sekunder (ifølge VGs uoffisielle måling), ble det konkludert med at avgjørelsen var korrekt.

Bodø/Glimt pustes dermed i nakken av Brann, mens HamKam i løpet av en uke har krabbet opp fra nedrykksplass til midten av tabellen.

Tapet var Bodø/Glimts andre for sesongen. De tapte også 2–4 for Lillestrøm i cupen.

Read Entire Article