Norge sjokkerte Tsjekkia – så slo vertsnasjonen knallhardt tilbake

5 months ago 46

HEKTISK: Det ble kaotisk i slåttet til Henrik Haukeland i den andre perioden mellom Norge og Tsjekkia. Foto: GABRIEL KUCHTA / Reuters / NTB

(Norge – Tsjekkia 3–6) Norge la inn en heroisk prestasjon mot Tsjekkia, men måtte til slutt gi etter for et voldsomt trøkk.

• Bilde av Andreas Jørgensen
lørdag 11. mai kl. 22:44

Det endte i et 3–6 tap, men 49–11 i skudd på mål i favør Tsjekkia forteller mye om Norges kampvilje mot vertsnasjonen Tsjekkia.

Og kanskje enda mer om VM-veteranen Henrik Haukeland.

Den norske keeperen vartet, spesielt i andre omgang, opp med den ene kanonredningen etter den andre. Inn til pause før den tredje og siste perioden var stillingen 3–3.

– Vi er med i matchen og det skal vi være glade for, for Tsjekkia er det beste laget her, sa Norges kaptein Patrick Thoresen til Viaplay.

• Eirik Salsten satte denne suseren inn til 3–1:

Til tross for at Haukeland nok ikke er fornøyd med å slippe inn 3–3-målet til Tsjekkia skrøt Thoresen av mannen i mål:

– Han har reddet så mange ganger i dag, så uten han kunne det sett styggere ut, mente Thoresen.

Det ble en voldsom slitekamp for Norge, men det var først da Thoresen og co. ledet 3–1 at tsjekkerne skrudde opp tempoet. Frem til det var Norge det mest effektive laget og sjokkerte vertsnasjonen i Praha.

• Fikk du med deg denne manøveren fra kampen mellom Latvia og Polen?

Det var Tsjekkia som tok ledelsen etter seks minutter i den første perioden, men det siste snaue kvarteret briljerte Norge.

Først satte fenomenet Stian Solberg sitt første VM-mål i karrieren med en suser av et dragskudd.

Så fulgte Noah Steen opp med en elegant dragning forbi Tsjekkias burvokter før han lurte inn 2–1, så pisket Eirik Salsten inn nummer tre etter en herlig norsk kontring og økte ledelsen til 3–1.

Det eneste som spolerte en nærmest perfekt periode fra de norske gutta var en feilpasning på tampen Tsjekkia utnyttet maksimalt.

Bare sekunder etter 3–1-målet til Norge reduserte Roman Cervenka til 2–3.

Tsjekkia satte så ett mål i andre og ett mål tredje periode, mens Norge ikke fikk uttelling på sine sjanser.

De norske gutta avsluttet den tredje perioden godt og nærmet seg utligning, men i stedet var det Tsjekkia som økte til 5–3.

Da tok Norge ut keeperen og tok en siste sjanse. Det utnyttet tsjekkerne og fastsatte resultatet til 6–3.

Norge står foreløpig uten seier etter fredagens braktap for Sveits.