Nordås vant i Spania – leverte enorm spurt

5 months ago 57

Narve Gilje Nordås vant på tiden 3:34.14. Filip Ingebrigtsen klarte ikke EM-kravet.

Huelva, Spania tirsdag 30. april kl. 21:19

Narve Gilje Nordås og Filip Ingebrigtsen åpnet utendørssesongen i spanske Huelva tirsdag.

Der leverte Nordås en knallspurt og vant 1500 meter-løpet. Ingebrigtsen endte et godt stykke bak. Tiden hans er ikke klar ennå.

Ingebrigtsens tid er uansett ikke god nok til EM-kravet på 3:36.00

Italienske Federico Riva lå foran Nordås før oppløpet, men nordmannen viste frem sine kvaliteter og tok seieren.

Nordås fortsatte med å springe fordi han skal være hare til treningskompis Per Svela, som løper 5000 meter.

Filip Ingebrigtsens personlige bestenotering på 1500 meter er 3:30.01, satt i 2018.

Narve Gilje Nordås løp 3:29,47 på Bislett i fjor sommer, og har ikke løpt fortere siden.

Sistnevnte trenes av Gjert Ingebrigtsen som mandag ble tiltalt for mishandling i nære relasjoner mot ett av barna sine.

Advokat Mette Yvonne Larsen - som er bistandsadvokat for fem av Ingebrigtsen-barna i saken - kom med følgende melding om stevnet i Spania til Stavanger Aftenblad mandag:

– På Filip sine vegne kan jeg si at det er å håpe at Gilje Nordås, gitt sakens utvikling, nå holder en meget lav profil, sa Larsen til Aftenbladet.

PS: Moa Abounnachat Bollerød fra Sem løp 1500 meter (B-finale) på tiden 3:43.22.