Tiltalen: Slik var Diddys «Freak Off»-fester

2 hours ago 6


Kortversjonen

  • Raplegenden Sean «Diddy» Combs er tiltalt, blant annet for «Freak Off»-fester med ulovlig seksuell aktivitet.
  • Kjendisadvokater mener at kjente gjester fra Diddy-fester kan bli vitner eller medtiltalte.
  • Diddy nekter straffskyld, men forblir fengslet i påvente av rettssak.
  • I denne saken går VG gjennom alle detaljene om «Freak Off»-festene fra tiltalen.
  • Diddys advokat sier at artistens livsstil ikke er en forbrytelse, og at festdeltagerne samtykket.

– Hvis jeg var en kjendis som deltok i en av Diddys «Freak Offs», ville jeg vært skjelven av frykt.

Det sier Neama Rahmani, grunnlegger og leder av Los Angeles-advokatfirmaet West Coast Trial Lawyers, i et intervju med amerikanske Business Insider.

– I beste fall er de vitner i en sak som høyst sannsynlig går til retten. I verste fall er de medtiltalte.

– Samtykkende sex

Tiltalte Sean «Diddy» Combs (54) var kjent for sine fester lenge før han ble arrestert 16. september.

Men festene har fått et nytt og grelt lys på seg i kjølvannet av tiltalen.

Mest kjent var Diddys «White Parties», som i alle fall utad var relativt vanlige kjendisfester, i glamorøse områder som The Hamptons, Beverly Hills og St. Tropez.

Tiltalen fokuserer imidlertid på såkalte «Freak Offs», hvor seksuell aktivitet på kant med loven, trusler og rusmidler er blant stikkordene.

Blant spørsmålene som stilles nå er om det tidvis var kort vei fra «White Parties» til «Freak Offs».

Få oversikt: Dette skjer i Diddy-saken

Listen over kjendiser som er avbildet på Diddys mindre lyssky fester er lang – og mange av dem omtales nå som om de har noe med kriminalsaken å gjøre, eller har lignende svin på skogen.

Natt til onsdag kom første tegn til at spekulasjonene får konsekvenser, etter at Jay-Z og Beyoncés advokater satte foten ned.

Men hva var det som foregikk på og rundt «Freak Off»-festene?

 Jamie McCarthy / WireImageFESTET SAMMEN: Diddy (t.v.), Beyoncé og Jay-Z på Diddy-fest i 2004. Foto: Jamie McCarthy / WireImage

Tiltalen mot Diddy etterlater ingen tvil om at disse tilstelningene – «grundig iscenesatte seksuelle opptredener» – er sentrale i saken mot ham.

– Herr Combs mener at bevisene vil vise at i den grad slike aktiviteter fant sted, var alle involverte personer voksne som frivillig deltok i samtykkende sex, heter det fra Diddys forsvarere i deres ferske og tredje begjæring om løslatelse mot kausjon.

Han har erklært seg ikke skyldig, og sitter fengslet i påvente av rettssak. Forsvarerne har bedt om at den skal finne sted våren 2025. Ny høring i saken finner sted torsdag.

– Livsstilen er ikke forbudt

Dagen tiltalen ble offentliggjort var en av Diddys advokater, Teny Geragos, på NewsNation og adresserte «Freak Off»-detaljene slik:

– En livsstil og å være til stede ved aktiviteter betyr ikke at han har begått en forbrytelse. Livsstilen er ikke forbudt. De sier ikke en eneste gang at disse kvinnene ikke samtykket til det som skjedde.

 Jane Rosenberg / Reuters / NTBI RETTEN: Diddy tegnet i retten i Manhattan 18. september, mellom sine advokater Marc Agnifilo og Teny Geragos. Han ble nektet løslatelse mot kausjon. Foto: Jane Rosenberg / Reuters / NTB

Geragos minnet også om at tiltalen ikke har anklager relatert til mindreårige ofre, i motsetning til sakene mot artisten R. Kelly og finansmannen Jeffrey Epstein.

– Kanskje er det ikke noe alle her ville gjort på soverommet. Betyr ikke at det han gjorde var en forbrytelse.

Under er alle «Freak Off»-detaljene slik de er beskrevet i tiltalen.

Diddy refereres til som «Combs». Avsnittene i kursiv er direkte sitater fra tiltalen.

Statsadvokatens kontor ved Southern District of New York understreker at anklagene kun er for beskyldninger/påstander å regne på dette stadiet i rettsprosessen.

Varte i flere dager

Både Diddy, andre ansatte og tilknyttede personer i selskapet hans skal ha brukt Diddys makt og prestisje for å skremme, true og lokke kvinnelige ofre inn i Diddys krets, ofte under påskudd av en romantisk relasjon.

«Combs brukte deretter makt, trusler og tvang for å få ofrene til å delta i langvarige seksuelle handlinger med mannlige profesjonelle sexarbeidere, som Combs blant annet kalte «Freak Offs». Freak Offs var detaljerte og regisserte seksuelle opptrinn som Combs arrangerte, ledet, masturberte under, og ofte tok opp elektronisk.»

Til festene skal Diddy og hans ikke navngitte medhjelpere ha sørget for transport av profesjonelle sexarbeidere, både over USAs delstatsgrenser og internasjonalt.

«Freak Offs skjedde regelmessig, varte noen ganger flere dager, og involverte ofte flere profesjonelle sexarbeidere. Under Freak Offs ga Combs en rekke rusmidler til ofrene, delvis for å holde dem lydige og medgjørlige.»

Ifølge tiltalen oppbevarte Diddy videoer av ofre som deltok i seksuelle handlinger med sexarbeidere, i enkelte tilfeller uten at ofrene var klar over det.

Festene krevde angivelig sitt, rent fysisk:

«Etter Freak Offs mottok Combs og ofrene vanligvis intravenøse væsker for å komme seg fra fysisk utmattelse og rusmiddelbruk.»

Diddys rusmidler

Dette er rusmidlene oppført i tiltalen, som Diddy og hans medhjelpere skal ha vært i besittelse av og gitt til andre.

  • Kokain (sentralstimulerende middel)
  • Oksykodon (opioid, smertestillende )
  • Alprazolam (beroligende middel, ofte kjent som Xanax)
  • 3,4-Metylenedioksymetamfetamin (kjent som MDMA eller ecstasy)
  • 4-Bromo-2,5-dimetoksyfenetylamin (psykoaktivt stoff, ofte kjent som 2C-B)
  • Gammahydroksysmørsyre (også kjent som GHB)
  • Ketamin (dissosiativt bedøvelsesmiddel)

Det står ikke spesifisert i tiltalen hvorvidt alle disse ble brukt under «Freak Offs».

Store summer til sexarbeidere

Selv om Diddy er den eneste kjente tiltalte i saken foreløpig, hevder statsadvokaten at han hadde en lang rekke medhjelpere fra sin egen organisasjon.

«Inkludert høytstående ledere, sikkerhetspersonell, husholdningspersonell, personlige assistenter og andre ansatte.»

Disse skal ha tilrettelagt for Freak Offs slik:

«Ved blant annet å bestille hotellrom til Freak Offs; fylle hotellrommene på forhånd med de nødvendige Freak Off-forsyninger, inkludert rusmidler, babyolje, glidemiddel, ekstra sengetøy og belysning; rengjøre hotellrommene etter Freak Offs for å prøve å minimere skade.»

 SGSAN / Mega / NTBFESTLIG LAG: Diddy og to uidentifiserte festdeltagere på en av hans fester i 1999. Foto: SGSAN / Mega / NTB

Politiet mener at medhjelperne sørget for transport av angivelige ofre, sexarbeidere og Diddy selv.

De skal også ha hjulpet Diddy med nye forsyninger ved behov og med store pengesummer til å betale sexarbeidere, og ordnet levering av intravenøse væsker.

I mars ransaket politiet Diddys boliger i Miami og Los Angeles. Der ble flere typer Freak Off-forsyninger beslaglagt, ifølge tiltalen:

«Inkludert narkotika og mer enn 1000 flasker babyolje og glidemiddel.»

Skadet i uker

Diddy er tiltalt for å ha utsatt sakens angivelige ofre for fysisk, emosjonell og verbal mishandling for å få dem til å delta i Freak Offs.

«Combs opprettholdt kontroll over ofrene gjennom blant annet fysisk vold, løfter om karrieremuligheter, å gi og true med å holde tilbake økonomisk støtte, og gjennom andre tvangsmidler, inkludert å spore deres oppholdssted, diktere ofrenes utseende, overvåke deres medisinske journaler, kontrollere deres bolig og forsyne dem med rusmidler.»

Både under og utenom Freak Offs mener politiet at Diddy har slått, sparket, og kastet gjenstander på de angivelige ofrene, og dratt dem etter håret.

«Disse overgrepene resulterte ofte i skader som tok dager eller uker å helbrede. Combs truet også ofrenes karrierer og livsgrunnlag, inkludert hvis de motsatte seg å delta i Freak Offs.»

Å avslå Diddys befalinger var ifølge tiltalen forbundet med stor risiko:

«Ofrene trodde de ikke kunne avslå Combs' krav uten å risikere sin økonomiske eller jobbmessige sikkerhet, eller uten å få konsekvenser i form av fysisk eller emosjonell mishandling. Combs brukte også de sensitive, pinlige og inkriminerende opptakene han lagde under Freak Offs som sikkerhet for å sikre ofrenes fortsatte lydighet og taushet.»

Spesialreportasje: Brent av Diddy

 ANDREW KELLY / Reuters / NTBGLAMORØS: Diddy på The Met Gala i New York, mai 2023. Foto: ANDREW KELLY / Reuters / NTB

Allerede i 1999 uttalte Diddy, i et intervju med Entertainment Tonight, at festene hans antagelig ville gi ham trøbbel.

– De kommer til å stanse dem. De kommer sikkert til å arrestere meg, og gjøre alle mulige gærne ting bare fordi vi vil ha det gøy.

Read Entire Article