Nedgang på Oslo Børs: Norwegian stupte

3 days ago 11


Det har vært lite utvikling på Oslo Børs siden åpning torsdag. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Norwegian gjorde verste dagen på børs siden mai 2021 etter nedjustering av forventninger.

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned med 0,17 prosent torsdag.

Slik gikk det for et knippe av de mest omsatte aksjene:

  • Norwegian falt 16,41 prosent
  • Equinor er opp 0,21 prosent
  • DNB er opp 0,28 prosent
  • Aker BP falt 0,22 prosent
  • Frontline falt 2,01 prosent

Oljeprisen er opp 0,18 prosent siden midnatt. Et fat nordsjøolje (brent spot) handles for 87,19 dollar fatet ved stenging i Oslo.

Les på E24+

Tek-analytikernes favoritter: – Veldig attraktivt priset

Norwegian raser etter resultatvarsel

Norwegian opplever en nedgang i etterspørsel og økte kostnader, og nedjusterer derfor sine forventninger til driftsresultatet for 2024.

Norwegian-konsernet forventer nå et driftsresultat for 2024 på mellom 2,1 milliarder og 2,6 milliarder kroner, inkludert Widerøe. I april ventet flyselskapet et resultat på 2,5 milliarder til 3,2 milliarder kroner.

Nedjusteringen skyldes svakere etterspørsel i andre kvartal, høyere lønnsoppgjør for piloter, forsinkede flyleveranser fra Boeing og svakere kronekurs.

Det er den verste børsdagen for Norwegian siden mai 2021.

Aksjen falt 16,41 prosent.

Aker Biomarine varsler storsalg og milliardutbytte

Det Oslo Børs-noterte krillselskapet Aker Biomarine varslet tidligere i år at det vil gå gjennom forretningsområdet «fôringredienser», og onsdag kveld kom nyheten om at det selges.

Kjøperne er det amerikanske oppkjøpsfondet American Industrial Partners og Kjell Inge Røkkes Aker som vil eie henholdsvis 60 og 40 prosent. Røkkes Aker er i dag største eier i krillselskapet.

Avtalen gjøres basert på en selskapsverdi (EV) på 6,3 milliarder kroner.

DNB Markets-analytiker Ola Trovatn dekker Aker Biomarine-aksjen og mener salget er en sterk prestasjon og peker på at prisingen er 90 millioner dollar over anslaget hans. Analytikeren har hatt en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 90 kroner, men mener at transaksjonen legger til 11 kroner per aksje til kursmålet.

Aksjen sendes opp 4,29 prosent.

Ned igjen etter økning

Aksjen til rederiet Dof er noe ned torsdag. Offshorerederiet meldte tidligere i uken at de blar opp 11,9 milliarder kroner for å kjøpe konkurrenten Maersk Supply Service, en transaksjon som skaper et av de største oljeserviceselskapene på Oslo Børs.

Storaksjonær Kristian Siem kaller transaksjonen «fornuftig for begge parter».

Offshorederiene seiler i medvind for tiden. Etterspørselen har økt og skip er tatt ut av markedet, noe som har sendt utnyttelsen og inntjeningen opp. Etter transaksjonen til Dof og Maersk Supply Service, varslet også Dof-sjef Mons Aase at Dofs utbyttekapasitet økes.

Aksjen var opp 5,8 prosent onsdag, og endte ned igjen 2,98 prosent torsdag.

Read Entire Article