Nathalie (22) gruer seg til 17. mai: - Det er ensomt

4 months ago 41


Hun er ikke alene.

Nathalie Nilsen har kjøpt ny festdrakt og er klar for feiring. Foto: Privat
torsdag 16. mai kl. 21:40

– Det er ensomt og man blir litt nedfor, sier Nathalie Nilsen til VG om det å ikke ha noen å være med på 17. mai.

For noen dager siden la hun ut en TikTok-video der hun spurte «Er det bare jeg som gruer meg til 17. mai?». Hun fortalte at hun ikke hadde planer eller noen å feire nasjonaldagen med.

– Alle samler seg og legger ut bilder av at de koser seg på sosiale medier. Da blir man litt mer alene, føler jeg, sier Nilsen, som kommer fra Sandefjord.

Foto: Skjermbilde TikTok 16. mai klokken 15:15.

Over 17.000 har likt videoen og nesten 800 har kommentert den. Nilsen sier at hun har fått over 300 meldinger - flere av dem inviterer henne til 17. mai-feiring.

– Det varmer hjertet. Jeg følte meg ikke alene lengre, og har prøvd å svare absolutt alle. Også skal jeg feire 17. mai med en venninne som har invitert meg, sier Nilsen.

Trenger du noen å snakke med?

Det er mange der ute som ønsker å hjelpe deg, og som kan gi deg råd i den situasjonen du er i.

  • Mental Helse: 116 123
  • Røde Kors: 800 33 321
  • Spiseforstyrrelsesforeningen: 22 94 00 10
  • Rådgivning for spiseforstyrrelse: 948 17 818
  • Kirkens SOS: 22 40 00 40​
  • Chat: https://www.soschat.no/

Organisasjonen Mental Helse mottar daglig 750 henvendelser på sin døgnåpne telefon og chat. 17. mai er ikke noe unntak, ifølge sier Kenneth Pedersen.

– Vi opplever som oftest en større pågang på våre svartjenester rundt merkedager og høytider, siden det er dager hvor det er stort fokus på å samles med venner og familie, sier han og legger til:

– For de som allerede føler seg utenfor kan følelsen av utenforskap forsterkes når man leser om og ser bilder fra feiringer og hyggelige sammenkomster på sosiale medier og andre steder. Det er lett å føle at man har mislykkes og føle ekstra sterkt på ensomheten når man ikke selv tar del i dette.

Kenneth Pedersen <-Kenneth Pedersen

Ansvarlig for personal, drift og utvikling av tjenester i Mental Helse

Mental Helse påpeker at deres hjelpetjenester er tilgjengelig også på nasjonaldagen - da de fleste andre tilbud har stengt.

– Erfaringer fra tidligere år viser at flere kontakter oss på 17. mai for å få et pusterom fra feiringen, sier Pedersen.

– Mange føler på ensomhet og utenforskap, og ønsker noen å snakke med om dette. Flere deler at de har sosial angst og gruer seg til en dag med mange mennesker, sier han videre.

Flere av organisasjonens lokallag avholder arrangementer for alle som vil komme på nasjonaldagen

Read Entire Article