Milliardærer pøser inn penger til Trumps valgkamp

4 months ago 39


Flere støttespillere åpner lommeboken for den tidligere presidenten etter den historiske dommen.

 Kandidatene Joe Biden og Donald J. Trump kniver om hvem som skal være amerikanerenes president etter årets valg. Foto: AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Etter å ha hatt mindre penger å rutte enn president Joe Bidens valgkamp gikk Donald Trump forbi motstanderen i april.

Torsdag ble Trump dømt for forretningssvindel i en domstol, noe som ytterligere har økt pengestøtten til den tidligere presidenten, skriver Reuters.

– Jeg sender over ytterligere fem millioner dollar til Trump, som lovet, hotellmilliardæren Robert Bigelow til nyhetsbyrået.

Den tidligere presidenten ble kjent skyldig i brudd på regnsskapsloven på alle tiltalepunktene i saken kjent som hysjpenge-saken.

Bloomberg skriver at mannen bak PE-fondet PE-fondet Investeringer selskaper utenfor børs kan gjøres gjennom private equity-fond, eller PE-fond. Slike fond omtales også som «aktive eierfond», «oppkjøpsfond» eller «venturekapital», og investerer i selskaper i tidlig eller moden fase for å utvikle dem videre og gjøre dem mer lønnsomme, vanligvis over noen få år.Blackstone, Stephen Schwarzman har sagt at han igjen støtter Trump. Ifølge nyhetsbyråets milliardærindeks er han blant verdens 40 rikeste med en formue på 41 millioner dollar.

Les på E24+

Flystreik: Slik får du pengene tilbake

Diskuterte pengestøtte

Flere andre mangeårige Trump-givere har også økt støtten etter torsdagens kjennelse, mens den tidligere presidenten også har fått en pengegave fra noen som aldri har gitt ham det før:

– Jeg tror rettssystemet blir brukt som våpen mot ham, sier Shaun Maguire, en teknologiinvestor som ga Trump 300.000 dollar etter kjennelsen.

Pengene vil gjøre det mulig for Trump å trappe opp valgkampen i vippestater.

Omeed Malik, sjef for 1789 Capital, har sammen med andre Trump-støttespillere i milliardærklassen diskutert pengestøtte til Trump, ifølge Bloomberg.

– Denne dommen har mindre enn ingen påvirkning på min støtte, sa han like etter juryen la frem avgjørelsen.

– Ingen betydning

Ved inngangen av mai hadde Biden-kampanjen 192 millioner dollar i banken. Mer enn det dobbelte av Trump. Siden januar 2023 har Trump brukt rundt 715 millioner kroner på juridiske kostnader, ifølge Bloomberg.

Nyhetsbyrået skriver at flere økonomiske støttespillere nå vender tilbake til Trump etter å ha tatt avstand i kjølvannet av angrepet på kongressen 6. januar 2021.

Forklaringen skal bunne i at Trump lover skattekutt for de rike og færre reguleringer, i motsetning til Biden.

I april dro Trump-kampanjen inn 25 millioner dollar mer enn Biden. Totalt 76 millioner dollar. Det er første gang at Trump-kampanjen drar inn mer penger i en enkeltmåned så lang denne kampanjeperioden, skriver Bloomberg.

365 millioner på syv timer

Også mindre donasjoner har kommet til etter dommen, ifølge Trumps kampanjeteam.

I en pressemelding, gjengitt av CNBC, opplyser kampanjen at de mottok totalt 34,8 millioner dollar i mindre donasjoner i løpet av de første syv timene etter dommen ble offentlig.

Det tilsvarer 365 millioner kroner.

– Virkelig forvirrende

Alle er derimot ikke like begeistret over tanken på en ny periode med Trump som president.

Tidligere hedgefond-sjef Whitney Tilson mener Bidens presidentperiode har vært ekstraordinært bra for investorer.

– Det er virkelig forvirrende for meg hvordan de som har gjort det best under Joe Biden ser ut til å være de mest misfornøyde med dette presidentskapet, sier han.

Skyldig på 34 punkter

Donald Trump ble torsdag kjent skyldig i dokumentfalsk. Juryen ga han ikke medhold i noen av de 34 tiltalepunktene. Det er første gang i historien at en amerikansk president er funnet skyldig i en straffesak.

Den tidligere presidenten kan potensielt måtte sone bak murene. Han kan også få andre typer straffer som bøter og samfunnstjeneste. Straffeutmålingen skjer 11. juli.

Trump vil anke «så snart de kan», opplyser hans advokater til AFP. Det er ikke sikkert det foreligger en rettskraftig dom før etter presidentvalget 5. november.

I fem uker har hysjpengesaken gått for retten på Manhattan i New York.

Read Entire Article