Michael Cohen er kronvitnet i saken mot Donald Trump

4 months ago 42


Trumps tidligere advokat vitner mot ham i rettssaken.

Donald Trump i rettssaken mot ham. Foto: SETH WENIG / AFP / NTB
  • Bilde av Ola Haram
mandag 13. mai kl. 16:15

Michael Cohen har mandag ettermiddag norsk tid gått i vitneboksen som hovedvitnet i den første straffesaken mot en amerikansk president.

I de siste dagene av valgkampen i 2016 betalte Cohen 130 000 dollar av egen lomme til pornoskuespillerinnen Stormy Daniels. Myndighetene mener at dette skal ha vært hysjpenger som Daniels fikk for å tie om et seksuelt forhold med Trump.

Ifølge Cohen hadde han daglig kontakt med daværende presidentkandidat Donald Trump forut for valgseieren i 2016. Cohen forteller at han løy til folk på Trumps vegne og at han på et vis jobbet som en fikser for ham. Han forklarer tiden i Trump tower slik:

– Det var fantastisk. Å jobbe for ham i løpet av disse 10 årene var en fantastisk opplevelse på mange måter, sier Cohen i sitt vitnemål, ifølge NYT som følger saken fra rettssalen.

Trump skal senere ha refundert Cohen og ifølge påtalemyndigheten ha orkestrert en plan for å kamuflere refusjonen som ordinære juridiske utgifter.

Cohen ble selv i 2018 dømt til tre års fengsel i en dom knyttet til utbetalingene til Stormy Daniels og en annen kvinne, samt omfattende skattebedrageri.

Michael Cohen på vei til dagens rettsmøte. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

Påtalemyndigheten i Manhattan har tiltalt den tidligere presidenten for 34 tilfeller av dokumentforfalskning. Han risikerer betinget dom eller opptil fire års fengsel.

Bilde er er fra 2006 og viser Donald Trump sammen med Stormy Daniels. Foto: Thomas Nilsson / VG
Read Entire Article