Meta-aksjen faller tross inntektshopp: Omsatte for 36,5 mrd. dollar i første kvartal

5 months ago 68


Facebook- og Instagram-eieren har vært på en langvarig aksjeopptur.

Metas toppsjef Mark Zuckerberg. Foto: STR / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres.

Det var ventet at Meta skulle fortsette å levere kraftig omsetningsvekst i første kvartal, og nesten en dobling av overskuddet fra samme tid i fjor. Det etter de sterke resultatene for slutten av 2023.

  • Inntektene til Meta landet på 36,46 milliarder dollar i første kvartal.
  • Resultatet per aksje kom på 4,71 dollar.

Meta-aksjen faller 10 prosent i etterhandel, på tross av at kvartalstallene var sterkere enn ventet.

På forhånd ventet analytikerne at inntektene skulle lande på 36,12 milliarder dollar, ifølge estimater Bloomberg har hentet inn. Selv ventet Meta inntekter på 34,5–37 milliarder dollar i kvartalet.

Resultatet per aksje var ventet å komme på 4,30 dollar per aksje. Totalt var det ventet et resultat etter skatt på 11,36 milliarder dollar.

Les på E24+

Investtech-analyse: Kjøp disse tre aksjene

Nesten alt av Metas inntekter kommer fra reklame knyttet til selskapets apper. Det inkluderer Facebook og Instagram, samt andre apper som Whatsapp og Threads. Teknologikjempen har over 2 milliarder daglige aktive brukere.

Oppdateringer om Metas satsing på AI er noe av det som følges med på.

Ved forrige tallslipp knyttet Meta-sjef Mark Zuckerburg fobedringer i annonsedelen til AI-utviklingen, og vektla AI i oppdateringene om investeringsplanene fremover.

Lang aksjeopptur

Da Meta sist la frem resultater i februar, etter fjorårets fjerde kvartal, ble forventingene slått både på omsetning og resultat. Selskapet meldte også at de skulle betale utbytte for første gang, og kjøpe tilbake aksjer for 50 milliarder dollar.

Aksjen gjorde et hopp i etterkant, og den har steget noe videre i etterkant. Det har stort sett gått oppover for Meta-aksjen det siste halvannet året.

Bare siden nyttår er aksjen opp 39 prosent.

I forkant av dagens tallslipp falt Meta-aksjen svakt.

Et Meta-skilt utenfor selskapets hovedkvarter i California. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB
Read Entire Article