Kina svarer EU: Innfører brandy-toll

2 hours ago 4


Bare dager etter at EU besluttet å innføre høye tollsatser på kinesiske biler innfører Kina høye importsatser på fransk brandy.

Foto: Mike Segar / Reuters / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Ifølge BBC kaller franske brandy-produsenter de økte satsene på merker som Hennessy og Remy Martin for «en katastrofe».

EU kommisjonen mener det er gjengjeldelse for EUs toll på kinesiske elbiler. Kina beskriver derimot satsene som en beskyttelse av kinesiske produsenter.

Den franske handelsministeren Sophie Primas mener også at konjakkavgiften «ser ut til å være et gjengjeldelsestiltak,» skriver BBC.

Frankrike står for 99 prosent av konjakken som eksporteres til Kina.

Les på E24+

Ekspert om bolighøsten: – Løp og kjøp!

Luksusaksjer falt

Aksjer i selskaper som selger brennevinet fikk en knekk etter den kinesiske kunngjøringen. Luksusfirmaet LVMH, som produserer Hennessy, falt mer enn 3 prosent, mens Remy Cointreau, som lager Remy Martin, falt over 8 prosent.

Tyske bilprodusenter som Volkswagen, Porsche, Mercedes-Benz og BMW fikk også røde tall på børsen etter annonseringen.

Ifølge BBC skal Kina også vurdere å øke tollsatsene på import av europeiske biler, svine- og melkeprodukter.

– Vil stå fryktløs ved EU-produsenter

De kinesiske uttalelsene møter sterk misnøye.

EU kommisjonen skriver i en uttalelse at misbruk av toll som handelsforsvar av upassende grunner er et klart brudd på WTOs regler.

Følgelig vil Kommisjonen «utfordre» Kinas annonserte innføring av midlertidige tiltak på import av konjakk fra EU, ifølge meldingen.

– Vi har verktøy til rådighet for å håndtere skadelige påvirkninger på EU-produsenter fra situasjoner med markedsforstyrrelser eller trusler om dette.

– Kommisjonen vil alltid stå fast og fryktløst på siden av EU-produsenter, industri, åpen og rettferdig handel og globalt like vilkår.

Read Entire Article