Mann slått rett ned i Bergen natt til 18. mai

4 months ago 42


Mannen prøvde trolig å stanse en voldshendelse i Bergen sentrum. Så fikk han en knyttneve i ansiktet og gikk rett i bakken.

lørdag 18. mai kl. 23:03

Mannen ble liggende i gaten, tilsynelatende bevisstløs, skriver Bergensavisen (BA), som omtalte saken først.

– Det var fortsatt blod der i dag tidlig, sier vitnet som filmet hendelsen, til avisen.

Til VG forteller mannen at han satt på balkongen da han i 01.30-tiden hørte hoiing og skriking fra gaten.

Han så to menn slåss, og den ene ble etter hvert liggende nede. Vitnet satt med telefonen i hånden, og begynte å filme.

Videoen viser en ung dresskledd mann slå en mann som ligger nede mens en bunadskledd kvinne gjentatte ganger prøver å gå imellom. Mannen dytter henne flere ganger, så hardt at kvinnen faller. En annen kvinne sitter ved siden av mannen som ligger i gaten.

Flere mennesker kommer til, også en voksen mann.

– Vil bryte opp

– Han så ut til å være en tilfeldig forbipasserende som ser noen slåss og vil bryte opp. Han har armene nede langs siden når han blir slått og er ikke klar for det i det hele tatt, sier vitnet som filmet hendelsen til VG.

På videoen ser man at mannen får en knyttneve i ansiktet og går rett i bakken. Han blir liggende på ryggen, tilsynelatende bevisstløs.

Vitnet, som vil være anonym, sier til VG at han hører mannens hode treffe bakken.

– Det var ganske ekkelt. Jeg tenkte at det er ikke sikkert at dette går bra. Det er noe av det verre jeg har sett, sier mannen som forklart politiet hva han ble vitne til.

Politiet sier til VG at de har pågrepet og siktet en mann i 20-årene for kroppsskade- og kroppskrenkelse. Det er også mulig at siktelsen utvides.

En mann i 60-årene og en mann i 30-årene har status som fornærmet.

Politiet har sett videoen av hendelsen.

– Vi fikk melding om en voldshendelse litt over 01.30. Politiet dro til stedet hvor flere var utsatt for vold, sier politiadvokat Laila Karin Skeide til VG.

– Erkjenner straffskyld

Den siktede mannen er kjent for politiet fra før, og er domfelt for vold tidligere.

Han har oppnevnt Erik Mjelde som forsvarer.

– Han erkjenner fullt ut straffskyld og er forferdelig lei seg for hendelsen. Han er knust over hva han har gjort og utsatt andre for her, sier Mjelde til TV 2.

Mannen satt lørdag i et lengre avhør med politiet. Mjelde sier han forklarte seg så godt han kunne.

– Han har det helt forferdelig. Han har sett videoen og vet hva han har gjort, sier forsvareren.

Mjelde sier at mannen har en historikk i helsevesenet og at han skal fremstilles for psykiatrisk legevakt. De har ennå ikke tatt stilling til om han skal godta fengsling eller om det skal bli bedt om en prejudisiell undersøkelse.

Fornærmede avhørt


Lørdag kveld ble den fornærmede mannen i 60-årene avhørt, samt den siktede. Politiet tror førstnevnte prøvde å gripe inn. Politiadvokaten kan ikke si noe om skadegraden, annet enn at de klarer å snakke med politiet.

– Det var noen vitner til hendelsen. Foreløpig er det uklart for politiet hva som er foranledningen til hendelsen, sier Skeide.

Det er mulig at en til person får status som fornærmet.

Read Entire Article