Manchester Citys CL-drøm knust – tapte mot Real Madrid på straffer i utrolig thriller

5 months ago 46


(Manchester City – Real Madrid 1–1, 4–4 sammenlagt, 3–4 etter straffer) Real Madrid knuste Manchester Citys Champions League-drømmer etter en høydramatisk straffesparkkonkurranse.

RØK UT: Erling Braut Haaland og Manchester City er ute av Champions League. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB
  • Bilde av Jens Friberg
Rapporterer fra Manchester, England onsdag 17. april kl. 23:50

Julian Alvarez skjøt først, han scoret. Luka Modric bommet på Real Madrids første straffe, tidlig ledelse til City.

Bernardo Silva lobbet ballen i favnen til Madrid-målvakt Lunin, Jude Bellingham utlignet til 1–1.

Og da Mateo Kovacic bommet på Citys tredje, sendte Lucas Vázquez gjestene i føringen.

Phil Foden scoret for City, Nacho for Real Madrid og da måtte målvakt Ederson (!) score på Citys femte.

Det gjorde han. Likevel kunne midtstopper Antonio Rüdiger avgjøre for Real Madrid.

Det gjorde han. Real Madrid er videre, Manchester City er ute.

Kampene mellom Real Madrid og Manchester City er moderne klassikere, og man må spørre seg om man har en bedre rivalisering i Champions League for øyeblikket.

For en dramatikk. Og Haaland var ikke med da det hele skulle avgjøres.

Han ble byttet av før det hele skulle avgjøres.

Det meldes enkelte steder at han haltet av, og det så ut som han slet med noe på et tidspunkt i annen omgang. Årsaken til byttet er ennå ikke kjent, nordmannen viste ingen tegn til negativ reaksjon over å ha blitt byttet ut.

Etter kampen gikk han rundt på banen og støttet lagkameratene som hadde tatt straffer.

HER SATT NÅ HAALAND: Det er ikke kjent om Haaland ble byttet ut grunnet skade eller taktiske årsaker. Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB

Manchester City lå under en god time etter City-nemesisen Rodrygos tidlige kontringsmål, men så: Kevin De Bruyne plukket opp returen og banket ballen i nett-taket.

Det så ut til å kunne bli den kvelden, belgieren ga nytt håp etter en time med stadig økende frustrasjon.

Hele timen de lå under, hele timen de så ut til å kunne ryke ut av turneringen, var de dominerende. Det tok kanskje ubehagelig lang tid for hjemmefansen, men sjansene ble større og større, til slutt var de uunngåelige.

De Bruyne burde fullbyrdet snuoperasjonen like etter, men trener Pep Guardiola holdt seg til hodet da ballen fløy over.

Haaland kunne avgjort det hele på kampens aller siste berøring, men han ble mer truffet enn noe annet. Han blåste ut i frustrasjon da ballen gikk over, ekstraomgangene ble et faktum.

REDDET CITY: Det gikk lenge mot et smertefullt tap, så dukket Kevin De Bruyne opp og frelste City. Innbytter Jéremy Doku var avgjørende i oppbygningen til målet. Foto: PAUL ELLIS / AFP / NTB

Haaland kom til tre sjanser i første omgang, én av dem virkelig god – headingen virket perfekt, men ble hindret av tverrliggeren.

Det var det nærmeste han kom i løpet av de nitti minuttene.

En viktig del av kampplanen var nettopp å sette opp Haaland til å avslutte på hodet. Men han har ikke scoret med hodet siden 3–0-seieren over Manchester United i oktober, og gjorde det ei heller i kveld.

Og den ellers så Haaland-lojale hjemmefansen hadde tilløp til mishagsytringer da han bommet på et tilsynelatende enkelt mottak.

I den andre omgangen ble han mer nøytralisert. Så nøytralisert at The Guardians journalist foreslo å bytte ham ut, han ble til slutt hørt.

På fire kamper mot Real Madrid i City-drakten har Haaland null mål.

CITY-DÖDAREN: Få spillere har påført Manchester City mer smerte de siste årene enn Rodrygo. Han så lenge ut til å være tungen på vektskålen med dette tidlige målet. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB
Read Entire Article