Lisa Naalsund med to assist da Manchester United vant FA-cupfinalen

4 months ago 32

Lisa Naalsund i aksjon i FA-cupfinalen. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Manchester United kunne juble for sin første FA-cuptittel med 4-0-seier over Tottenham i finalen på Wembley søndag. Lisa Naalsund hadde to målgivende pasninger.

søndag 12. mai kl. 17:33

Ella Toone, Rachel Williams og Lucia Garcia (to) scoret målene som sørget for United-jubel i hovedstaden. Landslagsspiller Naalsund hadde assist på det første og siste målet for dagen.

Det var før finalen klart at det kom til å bli en helt ny vinner av trofeet i årets FA-cupturnering. Verken United eller Tottenham har greid det tidligere.

Tottenham spilte søndag sin første finale i turneringen, mens United var i finalen for første gang da de tapte for Chelsea i fjor.

Naalsund-assist og perlemål

I år fikk rødtrøyene revansj da de sendte den regjerende trippelmesteren ut i semifinalen, og søndag kunne de juble for finaleseier.

Ledelsen kom på overtid i 1. omgang da Naalsund spilte til en ledig Toone på midtbanen. Hun dro så med seg ballen helt fram til 16-meteren, driblet av en Tottenham-spiller og la ballen høyt i hjørnet. Tottenham-keeper Rebecca Spencer var fullstendig sjanseløs.

Etter 54 minutter ble Celin Bizet Ildhusøy byttet inn for Tottenham i utligningsjakten, men det tok bare sekunder før United doblet ledelsen. Williams raget høyest i feltet og stanget ballen i mål.

Frisk Ildhusøy

Like etterpå la Garcia på til 3-0 etter en kjempetabbe av Spurs-keeper Spencer. Målvaktens klareringsforsøk var svakt og gikk rett til Garcia, som scoret i åpent mål.

Ildhusøy var frisk etter innhoppet og skapte blant annet en mulighet som endte med at Bethany England headet i tverrliggeren. Med kvarteret igjen var Naalsund igjen servitør da hun la ballen ned til Garcia inne i feltet, og spanjolen scoret sikkert.

Arsenal er mestvinnende i FA-cupen med sine 14 titler. Southampton er nærmest med åtte, men de har ikke vunnet siden 1981 og spiller nå på nivå to i ligasystemet.