Kontroversiell straffesituasjon da Brann reddet poeng i Kristiansund

Eirik Horneland og Brann reddet poeng. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

(KBK-Brann 2–2) Brann havnet under to ganger, men klarte å redde med seg poeng.

• Bilde av Steffen Stenersen
mandag 20. mai kl. 19:09

Brann maktet ikke å ta viktige poeng i en runde hvor både Molde og Glimt tapte.

– Det er litt blandet. Det er kjedelig å ikke vinne kamper. Vi har ambisjoner om å være med i toppen og kan ikke gi fra oss mange poeng. Kristiansund er gode, men jeg synes vi bør være bedre enn vi er og så føles det som to poeng er tapt, sier Felix Horn Myhre til TV 2.

Det startet tidlig med en kontroversiell situasjon. KBK fikk straffe etter at dommer mente Pape Gueye ble felt av Horn Myhre.

– Jeg føler jeg blir løpt ned, sa Horn Myhre selv i pausen.

– Jeg synes det er straffe, sa Gueye til TV 2.

Men straffe ble det. KBK tok ledelsen ved Oscar Sivertsen.

Brann svarte kjapt: Bård Finne har hatt en turbulent sesong med blant annet et rødt kort som satte ham ute av spill i to kamper. Mot KBK gjorde han ingen feil etter å ha blitt headet fri av Ole Didrik Blomberg.

Likevel: Brann spilte langt ifra sin beste fotball og hjemmelaget Kristiansund var på ingen måte noen kasteball for bergenserne.

Pape Gueye var kampens store spiller. Ti minutter inn i andre omgang vant en duell etter en corner. Han headet ned til Sebastian Jarl som pirket inn 2–1. Brann var under igjen.

Etter dette handlet det meste om Brann og til slutt var det Felix Horn Myhre som fikset poeng for bergenserne. En vanvittig soloprestasjon endte med et flott skudd opp i hjørnet.

Med resultatet i Kristiansund ble Fredrikstad rundens vinner. Både Molde og Glimt tapte sine kamper. Det betyr at det nå skiller to poeng mellom de tre på topp.