Kistefos med gruppesøksmål mot Solstad Offshore-styret og Aker Capital

4 months ago 41


Både Solstad Offshore og Aker Capital avviser at det er grunnlag for et erstatningssøksmål.

Christen Sveaas-eide Kistefos går til gruppesøksmål mot Solstad Offshore og Aker Capital. Foto: Hanna Kristin Hjardar/Javad Parsa / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres ...

Kistefos og Kistefos Investment har levert et gruppesøksmål mot styremedlemmene og konsernsjefen i Solstad Offshore og Aker Capital, ifølge børsmeldinger.

Søksmålet er lever inn til tingretten i Asker, Bærum og Ringerike.

Kistefos krever erstatning for det selskapet mener er tap som følge av refinansieringen i Solstad Offshore.

– Aker Capital avviser blankt at det er et grunnlag for et erstatningssøksmål, sier kommunikasjonssjef Atle Kigen i Aker til E24.

Styremedlemmene og administrerende direktør i Solstad Offshore anser kravet som ubegrunnet, og viser til styrets begrunnelse for refinansieringen, ifølge en børsmelding.

Les på E24+

Denne aksjen kan gå 150 prosent

Langvarig konflikt

Det er den profilerte investoren Christen Sveaas som eier Kistefos.

Han har i lengre tid vært i konflikt med Solstad Offshore på grunn av deres restrukteringsplan, som deler offshorerederiet i «gamle Solstad» og Solstad Maritime, eller Newco.

Sveaas mener blant annet at planen forskjellsbehandler aksjonærene og grovt tilgodeser Kjell Inge Røkkes Aker.

E24 har tidligere skrevet at Kistefos vurderte et søksmål. Da ble det opplyst at dersom dette ble strukturert som et gruppesøksmål, ville det åpne for at andre Solstad-aksjonærer kunne bli med.

Brøt dialogen

I januar i år meldte Solstad Offshore-sjef Lars Peder Solstad at dialogen mellom Aker og Kistefos var brutt.

– Aker har informert meg om at det ikke lenger er løsningssamtaler mellom partene. En helhetlig refinansiering er gjennomført. I Solstad Offshore har vi fokus på drift og videre utvikling av selskapet i et marked som ser bra ut fremover, skrev Solstad i en e-post til E24 den gangen.

Read Entire Article