Israelske luftangrep skal ha drept flere i flyktningleir

4 months ago 31


Seks personer skal natt til mandag ha blitt drept etter israelske angrep i flyktningleiren Bureij, sentralt på Gazastripen, ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Det melder Al Jazeera.

Luftangrepet skal ha truffet et hus, og mange av de drepte var barn og kvinner. Dette er ikke uavhengig bekreftet, men nyhetsbyrået AP har vært inne på sykehuset og telt likene.

Tidligere på kvelden skal også fire personer ha blitt drept i flyktningleiren Nuseirat, som ligger omtrent to kilometer nordvest for Bureij.

Våpenhvileforslag ble sendt til Hamas

Over 36.430 palestinere har blitt drept i Gaza av israelske angrep, ifølge helsedepartementet, siden terrorangrepet på Israel 7. oktober.

Fredag la USAs president Joe Biden frem det skulle være et israelsk forslag om midlertidig våpenhvile med Hamas, som skulle lede til en permanent våpenhvile.

Det har skapt forvirring om avtalen blir godtatt, fra israelsk side.

Forslaget legger opp til en våpenhvile på seks uker, etterfulgt av løslating av alle Hamas sine gisler, og at Israel trekker seg ut av Gaza.

r_md4ZxeF84

Palestinere sørger utenfor hjemmet deres, som ble truffet av luftangrep i Nuseirat.

Foto: AFP

Målet, ifølge forslaget, er «en permanent slutt på kamphandlingene».

Samtidig sa Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, på lørdag at det ikke blir permanent våpenhvile så lenge Hamas har makten i området. Så kom det enda en dreining da Netanyahu-rådgiver sa Ophir Falk at Israel går med på Bidens Gaza-plan.

– Det er ikke en god avtale, men vi vil svært gjerne få satt fri gislene. Alle sammen, sa Falk i et intervju med britiske Sunday Times.

Massive protester

Lørdag kveld brøt det ut massive protester i Israels største by Tel Aviv og andre steder i landet. Demonstrasjonen anslås å være den største siden Hamas-angrepet i Israel 7. oktober og starten på krigen i Gaza, skriver The Times of Israel.

Stor folkemengde

Lørdagens demonstrasjon i Tel Aviv regnes som den største siden Hamas angrep Israel 7. oktober. Demonstrantene krever Netanyahus avgang og at gislene som holdes av Hamas, settes fri.

Foto: Maya Alleruzzo / AP

Lørdagens demonstrasjon i Tel Aviv regnes som den største siden Hamas angrep Israel 7. oktober. Demonstrantene krever Netanyahus avgang og at gislene som holdes av Hamas, settes fri.

Foto: Maya Alleruzzo / AP

De krevde løslatelse av gislene, Netanyahus avgang og nye valg.

Publisert 03.06.2024, kl. 08.46 Oppdatert 03.06.2024, kl. 08.58

Read Entire Article