Demi Moore om Bruce Willis`sykdom: Må ha dyp forståelse

2 hours ago 3


 Mario Anzuoni / Reuters / NTBFilmaktuelle Demi Moore (61) gir råd om hvordan man kan forholde seg til den alvorlige sykdommen, frontallapsdemens. Foto: Mario Anzuoni / Reuters / NTB

– Å forsøke å holde på det personen en gang var, er en tapt kamp, sier skuespiller Demi Moore (61) om eksmannens demens sykdom.

tirsdag 15. oktober kl. 02:08

Kortversjonen

  • Demi Moore deler erfaringer om å håndtere eksmann Bruce Willis’ demenssykdom.
  • Willis ble diagnostisert med frontallappdemens tidlig i 2023.
  • Moore oppfordrer til å møte demensrammede der de er, for å få vakre øyeblikk.
  • Willis' tilstand beskrives som stabil, bekrefter Moore.

I februar i 2023 ble det kjent at hennes tidligere ektemann, actionhelten Bruce Willis (69) hadde blitt diagnostisert med frontallappdemens.

Frontallappdemens er en felles betegnelse på demens som skyldes skader i fremre del av hjernen. Skaden fører til endringer i personlighet, atferd og språk, spesielt tidlig i forløpet. 

Nå deler Moore råd til andre i samme situasjon, melder People.

– Jeg oppfordrer folk til å møte personen der den er. Hvis du gjør det kan man oppleve noe veldig vakkert og fint, sa hun under filmfestivalen Hamptons International Film Festival i helgen.

Moore og Willis var gift i 13 år fra 1987 til 2000.  Sammen har de barna Rumer, 36, Scout, 33, og Tallulah, 30.

Siden Willis ble syk har Moore tilbrakt mye tid sammen med sin tidligere ektemann og deres felles barn og familien har delt flere oppdateringer om 69-åringens helsetilstand.

 Charles Sykes / AP / NTBI 2018 fortalte familien at Bruce Willis ville slutte som skuespiller fordi han hadde fått diagnosen afasi, og at sykdommen utviklet seg. Dette bildet er tatt et år senere i oktober 2019. Fire år senere ble det kjent at Willis har frontallapsdemens. Foto: Charles Sykes / AP / NTB

Stabil

Under et intervju på «The Drew Barrymore Show» fortalte hun sist måned at Willis etter omstendighetene er på et stabilt sted.

Det gjentok hun søndag.

– Jeg har sagt det før. Sykdommen er det den er, og jeg tror du må ha en dyp forståelse for å kunne klare å akseptere det, sa Moore til som er aktuell med filmen «The Substance».

– Men statusen nå er at han er stabil.

 FRED PROUSER / Reuters / NTBDemi Moore og Bruce Willis med barna  Rumer Glenn, Tallulah Belle and Scout Lane under premieren av «Bandits» i 2001, året etter at de ble skilt. Foto: FRED PROUSER / Reuters / NTB

For et par uker siden delte datteren Talluah en Instagram-post med tilbakeblikk sammen med faren:

«Jeg elsker denne fyren så mye og føler alle slags tøffe følelser, men jeg er så takknemlig for at jeg nå lar følelsene komme istedenfor at jeg kobler med fra dem!»

Willis er i dag gift med Emma Heming (46) som han har døtrene Mabel (12) og Evelyn (9) sammen.

Publisert: 15.10.24 kl. 02:08

Relaterte emner

Read Entire Article