Hurtigruten tapte 804 millioner kroner

4 months ago 26


Hurtigruten har i flere år forsøkt å riste pandemien av seg. Nå øker selskapet omsetningen, men sliter fremdeles med utgiftene.

Hurtigruten Nordnorge på Moldefjorden. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

I årets første kvartal endte underskuddet før skatt på 70,6 millioner euro – eller rundt 804 millioner kroner – for Hurtigruten Group.

Det er svakere enn fjorårets underskudd på 49,3 millioner euro, ifølge cruiserederiets ferskeste kvartalsrapport.

Men billettsalg og forbedret belegg bidrar til et løft for omsetningen, som landet 187,3 millioner euro i kvartalet – opp fra fjorårets 161,8 millioner euro.

Selskapet taper også mindre på driften, med et driftsunderskudd (ebit) på 8,4 millioner euro, mot underskuddet på 14,8 millioner året før.

Samtidig tynger økte finanskostnader resultatene. Totalt landet disse på 62,9 millioner euro i kvartalet som gikk – kraftig opp fra fjorårets 34,7 millioner. Bakgrunnen er økte rentekostnader og utgifter koblet til refinansieringsarbeidet som ble gjort i løpet av kvartalet, ifølge kvartalsrapporten.

Les på E24+

Nå kommer sommeren: Dette må du vite om feriepengene

Hurtigruten har slitt med kraftige underskudd siden pandemien, og i fjor tapte selskapet totalt 2,8 milliarder kroner. Før jul varslet selskapet om en omfattende refinansiering og restrukturering, som kom i mål i februar i år.

Det hele ga Hurtigruten «vesentlig ny likviditet, lavere kontantbetalende gjeld og en mer bærekraftig og forenklet kapitalstruktur,» skriver selskapet i en pressemelding.

Fremover venter Hurtigruten «relativt normale» driftsforhold etter flere år med uro, og at den økonomiske situasjonen vil «fortsette å forbedre seg», ifølge rapporten. Der peker selskapet blant annet på økt etterspørsel og «sterk» booking.

– Driftsmessig er pandemien i stor grad lagt bak oss, skriver selskapet.

Ved utgangen av kvartalet kan Hurtigruten vise til forhåndsbestillinger verdt 536 millioner euro for 2024. På samme tidspunkt i fjor var dette tallet på 518 millioner.

Read Entire Article