Gladbeskjed for Hegerberg: – Alt er mulig

4 months ago 37


GLISER: Ada Hegerberg ute på banen i Bilbao, dagen før Champions League-finalen mot Barcelona. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB

En skadeplaget Ada Hegerberg rapporteres å være tilbake i godt slag før finalen i Champions League lørdag. Der står nye rekorder for fall.

  • Bilde av Synne Sofie Christiansen
Bilbao, Spania lørdag 25. mai kl. 08:38

Kortversjonen

  • Ada Hegerberg er tilbake fra skade og rapporteres å være klar for Champions League-finalen.
  • Hegerberg har tidligere scoret i fire CL-finaler og har rekorden for flest mål i turneringen.
  • Lyon møter Barcelona, som har Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen på laget.
  • Kampen vises på NRK lørdag klokken 18.00.

Fredag ettermiddag løp hun ut på Estadio de San Mamés i Bilbao og smilte. Og skal vi tro hovedtrener Sonia Bompastor, er alt bare velstand.

– Laget er bra. Ada har vendt tilbake på trening, og hun kjemper om en plass i startelleveren. Det gjør også Griegde (Mbock Bathy), som begynte å trene igjen i starten av uken, sier Bompastor.

Hegerberg har nemlig slitt med en skade siden 9. mars. Den 12. mai var hun tilbake og fikk et innhopp mot Reims, før hun tilbrakte seriefinalen mot PSG på benken på selveste nasjonaldagen.

FOKUSERT: Sonia Bompastor med et skarpt blikk på kampforberedende trening dagen før finalen. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB

Lyon-treneren er stolt og glad over å ha en spiller som Hegerberg i troppen. Den norske spissen har nemlig gjort dette før.

Hun har deltatt i seks av Lyons åtte finaleseire i verdens gjeveste turnering, og står med rekorden for flest mål i turneringen. Den tok hun da hun scoret 60 mål på 62 kamper. Nå står hun med 64 mål på 67 kamper.

– Jeg var veldig stolt da jeg ble historisk. Det var et enormt øyeblikk for meg personlig, sier Hegerberg i en video publisert av Uefa.

Og om hun spiller lørdag, vil hun få muligheten til å score i fem ulike CL-finaler.

Det er ikke tvil om at den erfaringen kommer godt med.

– Erfaringen er dyrebar. Det er også talentet hennes og kvaliteten i spillet. Alt er mulig for Ada i morgen, sier Bompastor til VG.

Nylig signerte den norske spissen for tre nye år, og vil dermed tilbringe 13 år av sin profesjonelle karriere i den franske klubben.

På motsatt banehalvdel i finalen står det to norske kvinner.

Barcelonas Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen skal ta fatt på oppgaven å slå Lyon i en CL-finale. Både i Budapest i 2020 og i Torino i 2022 tok Lyon tittelen.

Også i kvartfinalen i samme turnering i 2018, danket Lyon ut Barcelona.

Hva tenker du?Hvem tror du vinner kvinnenes Champions League? aLyon, selvsagt!bNei, denne gangen vinner Barcelona.

Det mener Lyon-treneren at Barcelona har lært mye av.

– Barcelona har utviklet seg de siste to sesongene. Kampen i Torino hadde en innvirkning på dem, og jeg vet at de har endret måten å trene på og rekruttert noen nye spillere. Alle finaler har sin egen historie, og vi fokuserer på vår. Vi kommer med mye selvtillit, sier Bompastor.

PS! Den franske kvinnen hevdes å bli ny Chelsea-trener etter denne sesongen, ifølge New York Times.

Se hvordan det gikk i forrige Champions League-finale mellom de to lagene:

Til gjengjeld er Barcelona regjerende mestre, og skal ta fatt på sin fjerde finale på rad. I finalen i Bilbao er det ventet at det kommer en hel haug med spanske fans.

– 80 prosent av fansen kommer fra Barcelona, men jeg tror vi er klare. Vi vil gjøre vårt beste, sier Christiane Endler.

Skal vi tro Wendie Renard, som står med hele 276 kamper for Lyon, er det ikke noe særlig rivalisering mellom de to klubbene, tross historien.

– For meg er det ikke noe rivalisering. I starten av sesongen er målet å vinne så mange kamper som mulig. Vi kjenner dem godt og vi er klare. Vi vil gi alt vi har, sier Renard.

Champions League-finalen mellom Barcelona og Lyon spilles lørdag klokken 18.00. Kampen vises på NRK og kan følges i VG Live.

LEGENDE: Midtstopper Wendie Renard (32) står med 292 kamper for Lyon og 150 mål. Foto: Susana Vera / Reuters / NTB
Read Entire Article