Gamestop venter salgsnedgang – faller kraftig

4 months ago 33


Amerikanske børser stiger på ukens siste handelsdag.

Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Slik ser det ut på de toneangivende indeksene kort tid etter klokken 16.30:

  • S&P 500 stiger 0,11 prosent
  • Dow Jones stiger 0,11 prosent
  • Nasdaq Composite er opp 0,16 prosent

Oljeprisen ligger på omtrent samme nivå som da de amerikanske markedene stengte i går. Et fat nordsjøolje (brent spot) handles nå for 83,22 dollar.

Torsdag steg supermarkedkjeden Walmart til nye høyder etter å ha rapportert knalltall. Samtlige indekser er nå nær rekordnivåer.

Les på E24+

Denne aksjen kan gå 150 prosent

Vil hente penger

Videospillforhandleren Gamestop la fredag frem foreløpig tall som viser anslåtte salgsinntekter på mellom 872 og 892 millioner dollar i andre kvartal.

Det er et kraftig fall sammenlignet med samme kvartal i fjor, da salgsinntektene var på over 1,2 milliarder dollar.

Samtidig melder videospillforhandleren i en separat børsmelding at de planlegger å hente penger ved å selge aksjer og annen aktiva. Størrelsen på emisjonen ble ikke oppgitt.

Aksjen var ned over 20 prosent i førhandelen og faller 26,38 prosent i 16.30-tiden.

Jojo-aksje

Denne uken har Gamestop-aksjen steget kraftig etter at en bruker på X ved navn «Roaring Kitty» postet et innlegg for første gang på rundt tre år. Bildet, som ble lagt ut på X/Twitter, viste en gamer som lener seg fremover i en stol.

Mandag rundet Gamestop-aksjen handelsdagen opp over 70 prosent.

«Roaring Kitty» ble beskrevet som en drivkraft på Reddit-forumet i forbindelse med kaoset rundt Gamestop-aksjen i 2021.

Ved stengetid torsdag ble aksjen handlet for 27,66 dollar per aksje, nesten 60 prosent høyere enn før det siste rallyet startet.

Michael Pachter, en analytiker i Wedbush om følger Gamestop, sier selskapet ikke er i en posisjon der de kommer til å bli lønnsomme.

– De tjente seks millioner dollar i fjor og brente kontanter. Vi venter at de taper hundre millioner dollar det neste året, sier han til CNBC.

Reddit hopper etter Open AI-avtale

Sosiale medier selskapet Reddit stiger etter melding om at selskapet inngår partnerskap med Open AI.

Avtalen innebærer at Open AI vil få tilgang til Reddits innhold, som skal gjøre det mulig å bruke AI-verktøy for å bedre forstå og vise frem innholdet, ifølge en pressemelding.

Reddit vil på sin side kunne tilføre nye AI-drevne funksjoner til sin plattform. Open AI vil også bli en annonseringspartner for Reddit.

Aksjen steg mer enn 10 prosen ti førhandelen, ifølge CNBC.

Reddit-aksjen er opp 14,3 prosent.

Opptur for kinesisk eiendomsaksjer

På europeiske børser var det for det meste nedgang kort tid før åpning på Wall Street. Det største fallet fant sted på Paris-børsen, som var ned 0,47 prosent.

Også i Asia var det for det meste nedgang fredag morgen. Samtidig var det opptur for kinesiske eiendomsaksjer. Utslaget kommer etter flere endringer i boliglånsreglene, blant annet at egenkapitalkravet settes ned.

Read Entire Article