Kan bli auksjonsrekord når Petter Olsens døtre selger ikonisk maleri

2 hours ago 4


«Kvitebjørn kong Valemon» malt av Theodor Kittelsen i 1912, legges nå ut for salg på auksjon. Prisen kan ende på over 14 millioner kroner.

 Grev Wedels plass Auksjoner / Handout / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

– Det er et nasjonalt ikon, et motiv som alle kjenner. Om du er åtte år eller 80 år så kjenner du det maleriet, sier Hans Richard Elgheim i auksjonshuset Grev Wedels plass Auksjoner til Dagens Næringsliv.

Elgheim han har nå fått oppdraget med å auksjonere bort det som er et av norgeshistoriens mest berømte malerier.

– Vi forventer en pris som ligger over det høyeste Kittelsen har gått for. Vi forventer prisrekord og en norsk auksjonsrekord på dette verket, sier Elgheim.

Les også

Har skutt inn 1,5 milliarder kroner i livsverket – nå kan det selges for 100 millioner

Forrige rekord for et Kittelsen-verk ble satt for tre år siden da «Andersnatten» ble solgt for 14 millioner kroner. Det betyr at Elgheim forventer over 14 millioner kroner for Kvitebjørn kong Valemon, skriver DN.

 Terje Pedersen / NTB

Shipping-arving, Edvard Munch-kjenner og kunstsamler Petter Olsen gikk i september i år personlig konkurs, men salget av Kvitebjørn kong Valemon er ikke en del av konkursboet, bekreftet bostyrer Leif Petter Madsen i Oslo tingrett onsdag denne uken.

Petter Olsen har tre døtre, Sofie Henriette Kvaal Olsen, Marie Fredrikke Brat Olsen og Anne Benedikte Brat Olsen. Det er de som selger maleriet gjennom familieselskapet Firmament.

Les også

Petter Olsen slått personlig konkurs

Read Entire Article